Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MARKA işbirliğiyle okullarda düzenlenen afet, yangın ve acil durum eğitimleri başladı. Ayhan Orhan Arancı, “Afet ve yangınlara karşı tedbirli olma bilincini ilimizde okuyan çocuklara aşılamak istiyoruz. ‘Afet Durumlarına Hazırlıklı Nesiller Yetişiyor’ projesiyle okullarda öğrencilerimize eğitimler sunuyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile okullarda yangın, afet ve acil durum eğitimleri başladı. Öğrencilere dönük ‘Afet Durumlarında Hazırlık Nesiller Yetişiyor’ sloganıyla başlatılan eğitimlerle gelecek nesillerin, afet, acil durum ve yangınlara karşı bilinçli olmaları amaçlanıyor.

Afete hazırlıklı nesiller yetişiyor
Afet ve yangın bilincini çocuklara aşılamak amacı ile gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Çok kısa sürede meydana gelen ancak etkileri uzun olan, afet ve yangınlara karşı tedbirli olma bilincini ilimizde okuyan çocuklara aşılamak istiyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz ‘Afet Durumlarına Hazırlıklı Nesiller Yetişiyor’ projesinde okullarda öğrencilerimize eğitimler sunuyoruz” dedi.

Hedef 700 öğrenci
Ayhan Orhan Arancı, “Sakarya deprem bölgesinde yer alan bir şehir ve bu şehirde deprem ile yaşamayı öğrenmeliyiz. Bunu yaparken de okullarda eğitimlere öncelik vermek durumundayız. Bu proje ile okullarımızda eğitimler sunarak Sakarya genelinde 700 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Eğitimlerin sonucunda ise katılan okullara, İtfaiye Dairesi Başkanlığınca sertifika vereceğiz. Projelerimiz devam edecek ve Sakarya’da afet, yangın, deprem bilincini çocuklarımıza aşılayacağız” ifadelerini kullandı.