Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı Gecelerine bu kez Yeşilçam’ın usta jönü Serdar Gökhan misafir oldu. Gökhan ile ilgili duygularını paylaşan Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Göksel Arsoy, “Türk Sinemasına geldiği ilk günden itibaren kendine ve topluma olan saygısını kaybetmeyen güzel insan Serdar Gökhan inşallah uzun yıllar bu sinema senindir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri usta oyuncu Serdar Gökhan onuruna düzenlenen Ustalara Saygı Gecesi ile devam etti. AKM’de yoğun katılım ile gerçekleşen programda Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Göksel Arsoy, Senarist-Yapımcı Şevki Tosunoğlu ve Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Mehmet Çevik Serdar Gökhan’ı kendi pencerelerinden sevenleri için anlattı. Programın moderatörlüğünü ise Gazeteci Safa Polat üstlendi.

Halkın kalbini fethetti
Serdar Gökhan ile ilgili kısa film gösterimi ile başlayan programda ilk sözü Göksel Arsoy aldı. Arsoy, “Yaptığı filmlerle halkın kalbinde yer alan sanatçılar buna layık olmasını bilmelidir. Bizleri ve sizleri taşıyan her zaman sevgi, saygı ve minnettir. Bunu kaybetmememiz lazım. Şöhreti yakalayınca kendinize ve topluma olan saygınızı kaybetmemeniz gerekiyor. Türk Sinemasına geldiği ilk günden itibaren kendine ve topluma olan saygısını kaybetmeyen güzel insan Serdar Gökhan inşallah uzun yıllar bu sinema senindir. Sinemayı sana emanet ediyoruz” diye konuştu.

Mert ve dürüst bir adam
Senarist-Yapımcı Şevki Tosunoğlu ise yaptığı konuşmada, “Serdar Anadolu’nun içinden yetişmiş en gözde delikanlılardan biridir. Bizim dostluğumuz anlatılmaz. Sinemada 1969 yılından beri yapımcılık yapıyorum. Sinema bambaşka bir şey. Serdar Gökhan çok farklı bir kişiliğe sahip. Mert ve dürüst bir adamdır. Rol aldığı filmlerde nasıl ki dürüstlüğü, özü sözü birliği, mertliği, delikanlılığı yansıttıysa; gerçek hayatında da aynen böyle bir isimdir. Sakarya halkı Serdar Gökhan’ı bağrına basmaya devam etmelidir” ifadelerini kullandı.

Bize oyunculuk dersi verdi
Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Mehmet Çevik, “Serdar Gökhan’ın aynen beraber rol aldığımız dizideki Süleyman Şah rolünde olduğu gibi vakurluğu, gururluğu ve mütevazılığını gördüm. Çok yoğun çekimler yapıyorduk. Çektiğimiz dizi de Diriliş. Yani bir dönemin gerçekliğini yansıtmaya çalışan bir dizi. Herkes işini bitirip evine istirahata geçmeyi düşünüyor. Gençlerimiz vardı. Şimdi şöyle bir şey söyleyeceğim; sinema hayatında 125 film yapmış Serdar Gökhan kimseye bir şey söylemeden kenarda gençlerin giyinmesini beklerdi. Bize oyunculuk anlamında büyük dersler vermiş bir ustaydı ve bu denli mütevaziydi” dedi.

Kendimi methetmekten zul duyarım
Sakarya’da sevenleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Serdar Gökhan, “Hepinize sevgilerimi iletiyorum. Benim için övgü dolu sözler sarf eden, beni onura eden dostlarıma teşekkür ediyorum.  Aslında böyle bir gecede mutlu olmak içimizden de gelmiyor. Milletimize, kolluk kuvvetlerimize yapılan hain saldırılardan dolayı üzgünüz. Allah tüm şehitlere rahmet eylesin. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar versin. Ben kendimi methetmekten zul duyarım. Biraz mahcup oldum bu gece. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Camı kırdım ve denize atladım
Sinemaya başlamasını sağlayan olaya da değinen Serdar Gökhan, “1964 yılında Güzel Sanatlarda okuyorum hem de harçlığımı çıkarmak için film setlerine dekor yapıyoruz. Ortaköy’e gittik o yıllarda. Türkan Şoray ve Murat Soydan Ayşem diye bir film çekiyor. Murat Soydan’ın Türkan Şoray’ı kurtarmak için denize atlaması gerekiyor. Ancak Murat yönetmene ‘Ben yüzme bilmiyorum’ dedi. Yönetmen de ‘Nasıl bilmiyorsun, senaryoyu okumadın mı?’ dedi. Biz de kenarda işimizi bitirdik, sahne izliyoruz. Yönetmen beni yanına çağırdı, ‘Dön bakalım şöyle’ dedi. Smokini giydik, camı kırarak denize atladım. Denizden çıktığımda büyük bir alkış kopuyordu. Yönetmen ‘Yarın yazıhaneme gel’ dedi. Maceram böyle başladı” ifadelerini kullandı. Programın sonunda Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz usta oyuncu Serdar Gökhan’a teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etti.