Yerin Altına Büyük Yatırım

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Çelik İsale Hattı’nın ve Yenikent İçmesuyu İsale Hattı’nın yapım çalışmalarını inceledi. Hızırilyas Tepesi’nde yapımı büyük ölçüde tamamlanan arıtma tesisinin bulunduğu bölgede yoğun bir şekilde gerçekleştirilen çalışmaları inceleyen Başkan Toçoğlu, “Yenikent bölgemizin içmesuyunu kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde temin etmek için inşasına başladığımız Yenikent İçmesuyu İsale Hattı Projesi’ni büyük ölçüde tamamladık. 17 milyon TL’lik bu yatırımımızın boru döşeme işinde sona gelindi. SASKİ’deki arkadaşlarımız son bağlantıları gerçekleştiriyorlar. Korucuk Bölgesi’nde iki adet depo inşaatımız da sürüyor. Bu depoların yapılmasının ardından bu hat vatandaşlarımıza sağlıklı içmesuyunu ulaştırmaya başlayacak” diye konuştu.

sebvimeo--51445990-480-320-sebvimeo

 

15 Milyon TL’lik çelik isale hattı
Çelik İsale Hattı’nın temelini bir ay önce attıklarını hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Şehrimize Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz içmesuyunu kesintisiz bir şekilde ulaştıracak olan Çelik İsale Hattı’nın çalışmaları da hızla devam ediyor. Şu anda 1600 milimetre çapında borular döşeniyor. 14 milyon 747 bin TL’lik bu hattı da bir yıldan daha kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Şu an arkadaşlarımız her iki hattın yeni kampus yolunun geçişlerini tamamlıyorlar. Çalışmalardan ötürü yeni kampus yolunu trafiğe kapatmıştık. Geçişlerin tamamlanmasının hemen ardından yolu tekrar trafiğe açacağız” şeklinde konuştu.  

Altyapı’da entegre sistem inşası
Altyapıya yapılan yatırımların çok gözükmediğini belirten Başkan Toçoğlu, “Şunu özellikle belirtmek isterim. Şehrimizin 100 yıllık gelecekteki içmesuyu geleceğini garanti altına almak için büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Ancak toprakla üzerini örttüğümüz için bu yatırımlarımız pek gözükmüyor. Vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan içme suyunun, çeşmelerden uzun yıllar en kaliteli şekilde akmasını sağlamak için yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah Arıtma Tesislerimizin tamamlanması, yeni isale hatlarımızın devreye girmesiyle entegre bir altyapının inşasını tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.