Yenikent'te Yüzler Gülüyor

Sosyal hayata bir katkı daha: Korucuk Park
Açılışı yapılacak hizmetlerin Yenikent Bölgesi için bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Yenikent Bölgesi’nde depremle yüzleşmiş vatandaşlarımız çoğunlukta yaşıyor. Onların yaşadıkları bölgede konforlu bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için Yenikent Park, Sosyal Tesisler, Karaman ve Korucuk SAMEK gibi hizmetleri tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şimdi de 40 dönümlük alanda yürüttüğümüz Korucuk Park çalışmasını tamamladık. Muhteşem bir manzaraya sahip olan Korucuk Park’ta kafeterya, çocuk oyun grupları, piknik alanları, spor sahaları, fitness alanları ve yürüyüş yolları yer alıyor. Ayrıca 40 bin metrekarelik Korucuk Park’ın 26 bin 200 metrekaresi yeşil alandan oluşuyor” şeklinde konuştu.

 

Duble yol ile daha rahat ulaşım
Ulaşım alanında yapılan çalışmaları Korucuk Duble Yolu’nu tamamlayarak taçlandırdıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Ulaşım alanında vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak bir takım düzenlemeler gerçekleştirdik. Toplu taşımada sefer ve güzergâh sayılarını artırdık, kavşak çalışmasını tamamladık. Korucuk Duble Yol 1 km uzunluğunda 22 m genişliğinde. Ayrıca SASKİ olarak bölgedeki yağmursuyu sorununu da çözdük. Bilindiği gibi bu bölgede vatandaşlarımız tek başlarına dahi yürümekten çekiniyorlardı. Bugün ise yaptığımız çalışmayla kaldırımları, orta refüjü ve asfaltıyla bölge çağdaş standartlarda bir yola kavuştu” dedi.

 

Yenikent’e yeni tesisler
Rekreasyon Projesi’nden de bahseden Başkan Toçoğlu, “Yazlık - Yenikent Rekreasyon Projesi ile Çark Deresi ile şehir merkezini Yenikent Bölgesi’ne bağlayan Sabahattin Zaim Bulvarı arasında şehrimize modern sosyal donatı alanları kazandırdık. 4 etaptan oluşan projenin tamamlanan etaplarında çocuk parkları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, açık hava tiyatrosu, tenis kortları, basketbol ve futbol sahaları, yarı olimpik yüzme havuzu, aquapark ve sosyal tesisler inşa ettik. Açılışını yapacağımız 3. etapta ise 2500 metrekare yürüyüş yolu, toplam 550 metrekare 2 adet çocuk oyun alanı, toplam 400 metrekare 2 adet fitness alanı, 3 adet basketbol sahası, biyolojik havuz ve piknik alanlarını hemşerilerimizle buluşturuyoruz” diye konuştu.

 

Erdoğan Bayraktar geliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, toplu açılış törenini Korucuk Park’ta gerçekleştireceklerini hatırlatarak, “Açılış Törenimizi 22 Kasım Perşembe saat 12:00’da gerçekleştireceğiz. Korucuk Park’taki törenimize Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar katılacak. Açılışımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.