Yenikent'e Dev Yatırımın Temeli Atıldı

Yenikentlilerden teşekkür
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirilen Yenikent İçmesuyu Projesi düzenlenen temel atma töreni ile start aldı. Karaman’da Tes-İş Anadolu Lisesi’nde kapalı alanda geçekleştirilen törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun  yanı sıra AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Serdivan ve Kaynarca Belediye Başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, İlçe Başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Törene katılanlar, öncelikle Kent Orkestrası’nın sunumuyla Türk Sanat Müziği dinledi. Konserin ardından ilk olarak konuşan Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık, gerçekleştirilen yatırımdan ötürü Karamanlılar adına Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Gelecek odaklı hizmet
Törenin ev sahipliğini yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş yaptığı konuşmada gerçekleştirilen yatırım hakkında bilgiler verdi. Rüstem Keleş, “Etkin su yönetimi orta ve uzun vadeli çözümler üretmeyi gerektirmektedir. SASKİ Genel Müdürlüğü olarak yatırımlarımızı bu anlayış ile uzun yıllar hizmet verecek şekilde gerçekleştirdiğimizin özellikle altını çizmek isterim. Yenikent İçmesuyu Projesi; Karaman, Camili, Korucuk, Alandüzü, Karapınar ve Evrenköy Mahalleleri İle Meşeli, Mahmudiye, Beşevler ve Kızılcıklı köylerinin içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayabilecek kapasiteye sahip. 420 bin nüfus öngörerek hazırladığımız bu projenin devamında Kaynarca ilçemizin içme suyu talebini de karşılayacağız. Bu yatırımın bir diğer önemi de şehrimizin kuzey bölgesinin su konusunda garanti altına alınmasıdır” dedi.  

Yılsonuna kadar tamamlanacak
Depreme dayanıklılığı ve arıza oranının çok düşük olması nedeniyle Yenikent İçmesuyu Projesi’nde çelik boru kullanacaklarını belirten Rüstem Keleş, “Bin milimetre çapında toplamda 24 kilometre uzunluğunda hat döşeyeceğiz. Ayrıca 2 adet 5 bin metreküplük su deposu, 2 adet branşman, 15 adet tahliye ve 11 adet de vantuz odası inşa edeceğiz. Yılsonuna kadar bitireceğimiz projemizin yeni yerleşim bölgesinde ikamet eden vatandaşlarımıza ve tüm Sakaryalılara şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Rüstem Keleş’in ardından konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise, uzun yıllar hizmet verecek bu hizmeti Sakarya’ya kazandırdığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.  

Ballıkaya’da da çalışmalar sürüyor
Milletvekili Üstün, “AK Parti iktidarında Türkiye’nin her yerinde büyük yatırımlar yapılıyor. İşte bugün de burada önemli bir yatırımın temellerini atıyoruz. Sakarya’nın su noktasında geleceğini garanti altına almak için yatırımlara devam ediyoruz. Bir yanda Hidroelektrik Santralleri yükselirken, diğer yanda Ballıkaya Baraj çalışmaları devam ediyor. Sakarya’nın geleceği için gereken tüm yatırımlar yapılıyor” dedi.

 

Yenikent’e büyük yatırımlar
Yenikent’e yapılan yatırımların büyük bir hızla sürdüğünü kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “Geçen yıl burada Yenikent Kültür Merkezi’nin temelini atmak için bir araya gelmiştik. Bugün de 17 milyon TL’lik yatırımla Yenikent’in 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre hazırlanmış içme suyu projemizin temelini atmak için bir aradayız.  Yazlık’ta 13 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirerek Yazlık bölgemizin kanalizasyon sorununu kökten çözüme kavuşturuyoruz. Kaynarca Belediyesi ile bir protokol imzaladık. Mevcut sistemin rehabilitasyonuna başladık. 40 kilometrelik bir isale hattı kurarak, Sapanca’nın suyunu Kaynarcalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kanlıçay İsale Hattı Projesi kapsamında toplamda 9 kilometrelik bir hat döşüyoruz. Şehrimizin farklı noktalarında beş adet arıtma tesisi kuruyoruz. Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından yapılan Hidroelektrik Santralimizde enerji üretmemize de az kaldı. Ve yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Akçay Barajını inşa edeceğiz. Akçay Barajı’nın kredi işlemlerini tamamladık. Çok yakında ihalesini gerçekleştireceğiz”.  

Korucuk’a müjde yakında
Yenikent’e verilen sözlerin bir bir tutulduğunu hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Ulaşım sorununu çözeceğimize söz verdik. 36 yeni otobüs aldık. Ayrıca 2 körüklü otobüs aldık. Yetmez dedik, şimdi de 20 yeni otobüs daha alıyoruz. Ayrıca 4 körüklü otobüs daha alacağız. Başka ne dediniz? Sosyal donatı alanları eksik dediniz; Biz ne yaptık? Öncelikle Camili bölgemizde Yenikent Park’ı inşa ettik. Ardından kültür merkezi inşaatına başladık. Yakında kültür merkezimizin de açılışını gerçekleştireceğiz. Ardından Karaman bölgesinde SAMEK inşaatının temelini attık. Mart ayının başında bunun da açılışını gerçekleştireceğiz. Korucuk’la ilgili çok önemli bir proje hazırladık. Korucuk’ta ikamet eden vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayacak bu projenin detaylarını yakında kamuoyuyla paylaşacağım” dedi.

 

Canlı bağlantı ile ilk kaynak
Başkan Toçoğlu’nun ardından konuşan Milletvekili Hasan Ali Çelik, AK Parti iktidarında kalıcı çözümler üretildiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan yatırımlar bugünden yarınlarımızı hazırlıyor. Gerçekleştirilen yatırımlardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere SASKİ Genel Müdürlüğümüzü ve tüm emeği geçenler kutluyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Karapınar Köyü’ne geçen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile canlı bağlantı kurularak ilk kaynak yapıldı. Vatandaşların soğuk hava ve kar yağışına rağmen ilgisi yoğun olan programda, kaynağın yapılmasının ardından havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.