Yeni İsale Hattı İhaleye Çıkıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) şehrin su geleceğini garanti altına almak için yatırımlarını sürdürüyor. Yazlık Kanalizasyon, Yenikent İçme suyu projelerinin startını veren SASKİ, şimdide yeni yapılacak Çelik İsale Hattı’nın ihalesine çıkıyor. Sakarya’nın su konusunda geleceğini garanti altına almak için yapılacak olan Çelik İsale Hattı’nın ihalesi 19 Ocak Perşembe günü SASKİ Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. 

Sorun kökten çözülüyor
Çelik İsale Hattı hakkında bilgiler veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya’da 3 adet isale hattı mevcut. Bunlardan bir ve ikincisi 1999 depreminde zarar görmüş ve günün ihtiyacına cevap veremez hale geldi. 3. İsale Hattı ise 1999 depremi sonrasında Afet Fonlarıyla finanse edilerek İller Bankası tarafından yapıldı. O dönemde çelik boru döşenerek yapımına başlanan hat, daha sonra CTP ile devam edilince bazı sorunların çıkması da kaçınılmaz oldu. Bizde SASKİ olarak bu sorunun kökten çözümü için çalışmalarımıza başlayarak yeni bir proje hazırladık” dedi.

2050 yılı projeksiyonuna göre
Yapılacak isale hattının tamamen çelik olacağını kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “Yapacağımız yeni hatta çelik boru kullanacağız. Çelik boru tercih ederek, sorunun kökten çözümünü sağlayacağız. Çelik borular daha dayanıklı, sağlam ve az arıza çıkaran bir sistem. Yeni hattın güzergâhı da farklı olacak. Yeni hattın tamamlanmasıyla 3. İsale Hattını yedek hat olarak kullanacağız. 1 ve 2. Hatları da iptal edeceğiz. 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre hazırlanan bu hat ile birlikte Sakarya’nın su noktasındaki geleceğini garanti altına almış olacağız” diye konuştu. Başkan Toçoğlu ayrıca, 2012 yılsonuna kadar bitirilmesi planlanan Çelik İsale Hattı için İller Bankasının 10 milyon TL’lik krediyi onayladığını da sözlerine ekledi.