Yeni Dönem Yeni Merkez'de Açıldı

Her kesime eğitim
SAMEK müzik öğretmenlerinden İlker Gökkaya’nın konseri ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları ile her kesimden vatandaşa ulaşma hedefinde olduklarını belirtti. Aktürk, “Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz yaygın eğitim çalışmalarında, kültürel ve sosyal tüm faaliyetlerimizde insanımızın gelişimine katkıda bulunarak, toplumumuzu destekleyip güçlendirme gayesi içersindeyiz. SAMEK Eğitim Merkezleri’nde genç, yaşlı, kadın, erkek toplumun her kesiminden vatandaşımız ilgi ve tercihleri doğrultusunda eğitim almaktadırlar. SAMEK’le yakından ilgilenen ve her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle kurs merkezleri ve branşlarımızı arttırıyoruz. Arifiye SAMEK hizmet binamızın ve yeni öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Toçoğlu’na teşekkür
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise, “İlçe halkımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Arifiye’mizde açmış olduğu SAMEK merkezinin ve 2013-2014 öğretim yılı açılışına hoş geldiniz. Bizler halkımızın bilinçlenmesi, eğitilmesini ve bunun yanında farklı alanlarda uğraş edinip sosyalleşmesini amaçlıyoruz. Bize SAMEK Merkezi’ni kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz. Yeni öğretim yılı tüm kursiyerlerimize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu

 

2004 yılında yola çıkan SAMEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “2004 yılında 2 kurs merkezi ve 2 öğretmen eşliğinde toplam 45 öğrenciyle yola çıkan SAMEK, sizlerin teveccühü ile bugün adeta şehrimizin ikinci üniversitesi gibi eğitim imkanı sunmaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 35 bin kişi SAMEK kurslarından eğitim alma ayrıcalığını yaşadı. Yeni öğretim döneminde branş sayısını 50’ye, merkez sayısını da 16’ya çıkarttık” dedi.

Şehrin gelişimine katkı
Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’na verilen önemin her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Mutlu bir gelecek inşa etmek için, çocuklarımızın, gençlerimizin kısacası toplumumuzun her kesiminin eğitimine önem göstermeliyiz. Bu doğrultuda SAMEK kurslarımıza verdiğimiz önem her geçen gün artarak devam ediyor. Gençlerimizle, kadınlarımızla, milletimizle; Sakarya’nın gelişimine katkı sağlayacağız. İşte bizim belediyecilik anlayışımız, hizmet anlayışımız budur. Allah’ın izniyle çok daha güzel hizmetler hayata geçirilecek. Yeter ki biz aramızdaki kardeşliği ve samimiyeti muhafaza edelim. Bu duygu ve düşüncelerle SAMEK 2013-2014 öğretim yılının ve Arifiye’deki yeni merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Merkez gezildi
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Arifiye SAMEK Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi. Eğitmenlerin, Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, Arifiye Belediye Başkanı Karakullukçu ve Sapanca Kaymakamı Azcan’a hediye takdim etmesinin ardından Başkan Toçoğlu ve beraberindekilerden oluşan heyet, yeni öğretim döneminde vatandaşlara hizmet verecek Arifiye SAMEK Merkezi’ni gezdi. Kurs salonlarında öğrenciler ile konuşan ve eğitmenlerden bilgi alan Başkan Toçoğlu, yeni öğretim döneminde başarılar diledi.