Yatırımlarımızla Karapürçek Hızla Gelişiyor

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek’te yapımı devam eden arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu. Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ile birlikte arıtma tesisi çalışmalarını inceleyen Rüstem Keleş, “Bilindiği üzere hizmet alanımız içerisinde 6 yeni arıtma tesisi inşaatımız sürüyor. Bu arıtma tesislerinden bir tanesi de Karapürçek’te yapılıyor. Burada inşa ettiğimiz tesis Hızırilyas Tepesi’ndeki arıtma tesisleri gibi son teknoloji bir tesis olacak. Tamamen insansız çalışacak bu tesis arıtmayı ful otomatik bir şekilde sağlayacak.  Arıtma tesisinin yanında bir de 2 bin metreküplük yeni bir depo inşa ettik” dedi.

Karapürçek’te entegre sistem
SASKİ olarak Karapürçek’in içmesuyu geleceğini garanti altına almak için büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Rüstem Keleş, “Karapürçek’te yaşayan vatandaşlarımızın çeşmelerinden sağlıklı ve bol suyun uzun yıllar akması için önemli yatırımları hayata geçirdik. Arıtma tesisi ve depo yatırımlarının dışında Kanlıçay ve Uludere isale hatlarının yapımını tamamladık. Bu isale hatlarından Uludere hattıyla Karapürçek’in merkezine kesintisiz su temin edilecek. Kanlıçay İsale hattı ile de Karapürçek civarındaki köylere bol ve kesintisiz su sağlanacak. Arıtma tesisiyle, deposuyla, isale hatlarıyla Karapürçek’te entegre bir sistem inşa ettik” diye konuştu.

 

Arıtma tesisinde sona doğru
Karapürçek arıtma tesisi çalışmalarının 2-3 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilerek hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Rüstem Keleş, “Arıtma tesisi çalışmalarımızın tamamlanmasıyla da Karapürçek’te yapmış olduğumuz entegre sistem tam performansla çalışmaya başlayacak. Özellikle kurak yaz aylarında yaşanan su yetmezliği ve yoğun yağışlarda yaşanan bulanma sorunları da Karapürçek’te bu entegre sistem sayesinde son bulacak. 50 yıllık nüfus projeksiyonuna göre hazırlanan bu projeler sayesinde Karapürçeklilerin çeşmelerinden uzun yıllar sağlıklı ve bol su akacak” şeklinde konuştu.  

Karapürçek hızla gelişiyor
Büyükşehir Belediyesi yatırımları sayesinde Karapürçek’in son yıllarda çok hızlı geliştiğini belirten Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, “Gerek SASKİ Genel Müdürlüğü’nün altyapı yatırımları gerekse Büyükşehir Belediyemizin ilçemize kazandırdığı meydan ilçemizin çehresini değiştirdi. Son yıllarda ilçemiz bu yatırımlar sayesinde hızlı bir gelişim kaydediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e ilçemize gerçekleştirdikleri yatırımlardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.