Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’nde faaliyetler sürüyor. Zeliha Dinçer, “5 aydır buradayım. Burada olmaktan çok memnunum. Sağlığıma kavuştum” derken; Nazmiye Aydın, “Artık daha dincim. Eve gidince daha neşeli oluyorum. Sosyal hayatıma da yansıyor” dedi. Emine Solak ise YADEM’e her gün gelmek istediğini ve artık burasının evi gibi olduğunu dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’nde (YADEM) eğitimler ve atölye çalışmaları devam ediyor. YADEM, bünyesinde yer alan kurslarla, farklı branşlarda 65 yaş üstü yaşlılara hizmet sunarak faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Buranın kıymeti bilinmeli
Zeliha Dinçer, “5 aydır buradayım. Burada olmaktan çok memnunum. Sağlığıma kavuştum. Boş zamanlarımı çok güzel değerlendiriyorum. Sosyalleşme açısından çok katkı sağlayan bir merkez burası. Sağlıma çok iyi katkılar sunuyor. Hareketlerimin hızlandığını hissediyorum. Buranın kıymetini bilmemiz gerekir. 65 yaş üstü herkesi buraya bekliyoruz. Burada personel çok iyi hizmet sunuyor. Her gün güler yüz ile karşılıyorlar. Bizleri bu güzel proje ile buluşturan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.”

Artık bambaşka birisiyim
Nazmiye Aydın, “Burada yapılan hizmetlerden çok memnunum. YADEM ile 4 ay önce tanıştım. Burada bize Fizyoterapi yapıyorlar. Artık eskiye nazaran daha dincim. Eve gidince daha neşeli oluyorum. Sosyal hayatıma da yansıyor. Komşular bambaşka birisi olduğumu söylüyor. Burada Kur’an ve resim dersleri de alıyorum. Burada çalışan personelden çok memnunuz. Çok iyi ilgileniyorlar bizlerle.”

Görmediğim yerleri gördüm
Nafiye Koçman, “Ben 5 aydır geliyorum. Çok memnunum burada çalışanları çocuklarım gibi seviyorum. Bizlere çok iyi davranıyorlar. 5 aydır hafta içi her gün geliyoruz. Bizi iyi havalarda gezmelere de götürüyorlar. Her yeri görüyoruz. İstanbul’a kadar gittik. Taraklı, Gölbaşı, Poyrazlar. Gençliğimde görmediğim yerleri gördüm. Arkadaşlığımız sadece burada değil, normal hayatta da devam ediyor.”

YADEM bizim evimiz
Emine Solak, “6 aydır YADEM’e gidip geliyorum. Buraya gelmeye başladığımdan beri 23 kilo verdim. Daha önce evde sorunlar yaşıyordum. Artık beni görenler tanıyamıyor. Buradaki arkadaşlarıma ve personel arkadaşlara çok alıştım. Her gün gelmek istiyorum. Arkadaşlarıma YADEM binamızı bizim ev diye tanıtıyorum. Böyle saygı böyle sevgi kimseden görmedim. Burayı o yüzden çok seviyorum. Herkes çok sevecen. Allah hepsinden razı olsun.”