Verdiğimiz Sözleri Gerçekleştiriyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu seçimlerden önce verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini kaydederek, “Seçimlerden önce Arifiye ve Çaybaşı arasında kalan yerleşimlere gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde vatandaşlarımız içmesuyu ile ilgili yaşadıkları sıkıntılarını dile getirmişlerdi. Yaptığımız çalışmalar neticesinde şuanda bölgenin içmesuyu sorunlarını büyük ölçüde çözüme kavuşturacak olan önemli bir projeyi hayata geçirme aşamasına gelmiş durumdayız. Allah nasip ederse Mart ayının sonlarında Nisan ayının başında bölge için hazırlanan ve 80 bin dönümü kapsayan projeyi tamamlayıp en kısa süre içerisinde ihalesine çıkacağız. Hızla çalışmalarına başlanacak proje ile bölgedeki 20 yerleşim noktasında içmesuyu ile ilgili sıkıntılar çözülmüş olacak” dedi.  

90 kilometre uzunluğunda hat döşenecek
Başkan Toçoğlu, “Su ve Kanalizasyon İdaremiz Arifiye ile Çaybaşıyeniköy arasında kalan 80 bin dönümü kapsayan büyük bir içmesuyu projesi hazırlıyor. Hazırlanan içmesuyu projesine göre 20 yerleşim alanı daha kaliteli ve bol suya kavuşacak. 90 kilometre uzunluğunda isale hattının döşeneceği büyük projenin ihalesini Mart-Nisan gibi yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. 

80 bin dönüm
Çaybaşıyeniköy, Ahmediye, Adliye, Akçay, Karaçam, İlimbey, Boğazköy, Kışlaçay, Çınardibi, Kumbaşı, Mollaköy, Kemaliye, Hacıköy, Türkçaybaşı, Çaybaşı Fuadiye, Kayalar Reşitbey, Kayalar Memduhiye, Emirler, Kamışlı ve Horozlar’dan oluşan ve yaklaşık 80 bin dönüm alanı kapsayan 20 adet yerleşimde içmesuyu sorununun çözümünü kapsayan proje çalışmaları başlatıldı. Proje ile Arifiye - Çaybaşıyeniköy arasında kalan bölgenin su yetersizliği ve yağışlı havalarda bulanma sorunu çözüme kavuşacak. Alternatifli olarak ikramiye kaynakları ve Sapanca Gölü'nden arıtılarak Arifiye ana deposunda temin edilen su, 90 km uzunluğunda isale ve şebeke hatlarıyla adı geçen bölgelere iletilecek.  

İçmesuyu sıkıntıları bitecek
Eskimiş ve su kaçağı yüksek şebekelere sahip yerleşimlerin şebeke hatlarının değişeceği projede, kayıp kaçak oranının azaltılması da hedefleniyor. 2011 yılı Nisan ayında projenin tamamlanmasıyla hemen ihale edilerek yapımın da aynı yıl içinde gerçekleştirilecek projeyle bölgenin içmesuyu ile ilgili tüm sorunları ortadan kalkacak.