Büyükşehir Belediyesi, Yenikent bölgesindeki Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda her ay yüzlerce öğrenciye zorlu parkurda unutulmaz bir deneyim yaşatarak parkur, tırmanış, denge konularında uygulamalı eğitim veriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sporun her alanında eğitimlerini ve aktivitelerini sürdürüyor. Vatandaşları her mevsimde, her dönemde ve özel günlerde birbirinden farklı etkinliklerle bir araya getiren Büyükşehir, bu noktada öğrencilere eğitici ve öğretici programlar sunuyor. Spor kulübünde 30 farklı branşta eğitimler veren Büyükşehir Belediyesi, Yenikent bölgesindeki Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda öğrencilere zorlu parkurlarda eğitim veriyor. Şehrin genelindeki ilk ve ortaokullardan öğrencileri misafir eden parkta çocuklar unutulmaz bir deneyim yaşıyor.

Unutulmaz bir deneyim
Spor Daire Başkanlığı ekiplerinin görev aldığı parkta en iyi şekilde ağırlanan öğrenciler parkur, tırmanış, dengede kalma gibi eğitimleri zorlu alanlarda görüyor. Tüm güvenlik önlemlerinin alındığı ve risklerin sıfıra indirildiği eğitim alanında öğrenciler ipte yürüyor, sallanan tahtaların üzerinde dengede kalmaya çalışıyor, iple belirlenen noktalar arasından kayarak geçiyor. Tüm eğitim kurumlarından park alanına gelen öğrenciler ve öğretmenler, eğitim alanlarına ve gösterilen tekniklere hayran kalıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir eğitim imkânı sunulduğu için teşekkür eden vatandaşlar, unutamayacakları bir maceranın içinde bilgi sahibi oluyor ve deneyim kazanıyor.

“Macera severleri bekliyoruz”
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’mızın dört bir yanında spor tesisleri ve macera parkurlarıyla vatandaşlarımıza günlük hayatın stresinden uzaklaşacakları bir deneyim sunuyoruz. Burada en zorlu parkurlarda önemli becerilerin eğitimini gören öğrencilerimiz, hayatlarının her döneminde kullanabilecekleri bilgileri ediniyorlar. Tam kapsamlı olarak çalıştırdığımız parkurlarda yeni bir macera yaşamak isteyen tüm Sakaryalıları bekliyoruz” denildi.