Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluyol Caddesi’nde gerçekleştirilen duble yol çalışmaları devam ediyor. Akbulut, “İlk olarak Etbalık ve İlhan Aras Kavşakları arasındaki 600 metrelik güzergahı tamamladık. Şimdi ekiplerimiz İlhan Aras Kavşağı ile Nilüfer Sokak Kavşağı arasında temel serim çalışmalarına başladı. 2 bin 200 metrelik duble yolu kısa süre içerisinde tamamlayarak hizmete sunacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla Uluyol Caddesi’nde başlatılan duble yol çalışmaları devam ediyor. Projenin daha önce Etbalık Kavşağı ve İlhan Aras Kavşağı arasındaki 600 metrelik 1. etabı tamamlanmıştı. Projenin 2. etabı olan İlhan Kavşağı ve Nilüfer Sokak Kavşağı arasındaki 600 metrelik kısımda ise temel serim imalatları başladı.  

2. etabın temeli atıldı
Bölgede incelemelerde bulunan ve çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşan Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, “Uluyol Caddesi’ne yeni bir duble yol kazandırıyoruz. SASKİ’nin bölgede inşa ettiği dev yağmursuyu projesinin ardından hemen çalışmalarımızı başlattık. İlk olarak projemizin 1. etabı olan Etbalık ve İlhan Aras Kavşakları arasındaki 600 metrelik güzergahı tamamladık. Şimdi ekiplerimiz İlhan Aras Kavşağı ile Nilüfer Sokak Kavşağı arasında temel serim çalışmalarına başladı” dedi.

Duble yol rahatlığı
Akbulut, “2. etabımız da 600 metrelik bir güzergahı kapsıyor. SASKİ ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Toplam uzunluğu 2 bin 200 metre olan Uluyol Cadddesi’ni toplamda 20 bin ton asfaltla buluşturacağız. Yaklaşık 4,5 kilometre uzunluğa sahip olacak bisiklet yollarımız da güzergahta yer alacak. İnşallah bölge ulaşımına yeni duble yolla kolaylık getireceğiz. Hem şehrimize hem de bölge esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.