Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Yönetim Merkezi ile 2020 yılı içerisinde 35 bini aşkın çağrı cevaplandırıldı. Ulaşım denetim ekipleri marifetiyle de belirlenen noktalarda pandemi kurallarına uygun taşımacılığın sağlanması için 3 bin 500 denetim gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ulaşım Yönetim Merkezi 2020 yılı içerisinde ulaşımla ilgili talep ve şikayetlerin adresi oldu. Şehir ulaşımının sorunsuz bir şekilde işlemesi için faaliyete alınan UYM (Ulaşım Yönetim Merkezi) ile toplu taşımaya yönelik gelen taleplere çözümler üretilirken; 2020 yılı içerisinde 35 bini aşkın çağrı cevaplandırıldı. Ayrıca ulaşım denetim ekipleri marifetiyle de belirlenen noktalarda pandemi kurallarına uygun taşımacılığın sağlanması için 3 bin 500 denetim gerçekleştirildi.

3 bin 500 denetim
Konuyla ilgili Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Pandemiyle mücadele ile geçen 2020 yılı içerisinde toplu taşıma araçlarında kurallara uygun taşımacılığın yapılması adına denetim faaliyetlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürdük. Pandemi süresince toplu taşıma araçlarında Temizlik-Maske-Mesafe kurallarına riayetin yoğun durak yerlerinde her gün kontrol edilmesinin yanı sıra 2020 yılı boyunca 3 bin 500 adet denetim gerçekleştirdik. Toplu taşıma araçları yönetmeliğine aykırı davranışlara ise ceza işlemler uyguladık. Hedefimiz toplu taşımada maksimum memnuniyettir” denildi.

Ulaşım Yönetim Merkezi’ne 35 bin çağrı
Ulaşım Yönetim Merkezi ile de şehir ulaşımının anlık olarak takip edildiğine ve taleplerin merkeze ulaştığına yer verilen açıklama şu şekilde sona erdi: “Şehrimizde ulaşımın sorunsuz işlemesi için faaliyete alınan UYM (Ulaşım Yönetim Merkezi) toplu taşımayla ilgili şikâyetlerde artık bilinen bir adres haline geldi. 2020 yılında da UYM 35 bini aşkın çağrıyı cevaplandırdı, 12 bin 500 istek ve şikâyet çözüme kavuşturuldu. UYM ulaşımın şehrimizde sorunsuz işlemesi için çalışmalarına devam edecek. Vatandaşlarımız ALO 153’ü arayarak UYM’ye talep ve şikâyetlerini kolaylıkla iletebilirler.”