Türkiye'ye Örnek Proje

Sakarya Park geliyor
Santralle birlikte tükettikleri enerjinin büyük bir kısmını karşılayacaklarını belirten Keleş, “Hidroelektrik santralimiz yılda 40 milyon kilowatt saat elektrik üretecek. Tamamen çevreci bir proje olan santralimiz Sakarya Nehri’nin ekolojik dengesine önemli katkılar sağlayacak. HES’te ayrıca balık geçişleri olacak ve canlıların yaşamında en küçük olumsuzluk dahi yaşanmayacak. HES’in içinde bulunduğu bu 120 dönümlük alanda ayrıca, rüya proje olarak nitelendirilen Büyükşehir Belediyemizin Sakarya Park rekreasyon çalışması gerçekleştirilecek.

Mart ayında ilk enerji
Sakarya Nehrinden maksimum düzeyde nasıl yararlanabiliriz? Sorusu dikkate alınarak Hidroelektrik Santrali’ni hayata geçirdik. Dünya standartlarında projelendirilerek son derece profesyonel danışmanlıklar alınarak inşası devam eden HES, inşallah Mart ayında yapılan son kontrollerin ardından enerji üretmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’ye örnek proje
HES Ziyareti sonunda bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, “İl Genel Meclisi olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüzün HES inşaatına bir ziyaret gerçekleştirdik. HES, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek bir projesi. Başka bir belediye tarafından gerçekleştirilmiş benzeri herhangi bir proje söz konusu değil. Büyükşehir Belediye Başkanımızın gayretleri ile hayata geçirilen ADASU HES projesiyle SASKİ Genel Müdürlüğümüz önemli bir miktarda enerji tasarrufuna gitmiş olacak. Ben projede emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, SASKİ Genel Müdürümüze ve tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Keleş, İl Genel Meclisi toplantısında
HES’te yapılan incelemenin ardından SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin projelerini anlatmak üzere İl Genel Meclisi Toplantısı’na katıldı.