Türkiye'nin Ülkemizde Yatırım Yapmasını İstiyoruz Türkiye'nin Ülkemizde

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kazakistan’daki iş fırsatları ve yatırımlarını tanıtmak hedefiyle, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Sakarya’ya gelen Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev’i ağırladı.  Ziyarette konuşan Büyükelçi Tüymebayev, “Türk Kazak dostluğunu ve ticari ilişkilerini geliştirmek için şehrinize geldim. Ülkemdeki fırsatları tanıtarak ekonomisi ve sanayisi hızla gelişen Türkiye’nin ülkemizde yatırım yapmasını istiyoruz. Türkiye’ye sağladığımız olanakları başka hiçbir ülkeye sağlamıyoruz, bunu belirtmek isterim. Sadece turizm değil iş hayatı da ülkemizde gelişsin istiyoruz. Bizi güzel ağırlayan başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Ziyaretle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sayın Büyükelçimizi ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Kazakistan son dönemde bölgenin parlayan ülkesi. Gerçekleştirilecek bir oluşumla tabiî ki Kazakistan’ı ziyaret ederek Sayın Büyükelçimizin anlattıklarını yerinde görmek isteriz. Hamdolsun ülkemiz her alanda büyük bir gelişme kaydediyor. Dünyanın gözü Türkiye’de. İnşallah Türk Kazak dostluğu daha da gelişir ve iki ülkenin ticareti daha da artar” ifadelerini kullandı.


Başkan Toçoğlu, günün anısına Tüymebayev’e, üzerinde Sakarya’nın kültür ve tarihinde önemli yere sahip yapıların motiflerinin yer aldığı minyatür eser takdim etti. Büyükelçi Tüymebayev ise Başkan Toçoğlu’na Kazak kültüründe önemli bir yer tutan Kazak gelini heykelciğini takdim etti.