Tiyatro Şenliği Finali Yapıldı

Sanata verdiğimiz değer her zaman sürecek
Kapanış programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, “Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz Tiyatro Şenliği’nde sanata ilgi duyan gençlerimizi sanatla buluşturduk. Öğrenci kardeşlerimiz 19 gün boyunca birbirinden güzel oyunları bizlere sundular. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak sanata verdiğimiz değer ve katkı her zaman devam edecektir” diye konuştu.

 

Savaş Barutçu’yla söyleşi
Kapanış programına konuşmacı olarak katılan İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçısı Savaş Barutçu’ya sanata ilgi duyan gençler büyük ilgi gösterdi. Savaş Barutçu, tiyatro oyunlarını sergileyen öğrencilerle tiyatro sevgisi hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.  

Katılımcılara plâket
Kapanış programının sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, şenliğe katılan okul müdürlerine plâket, görevli öğretmenlere teşekkür belgesi, oyunlarını sergileyen öğrencilere ise katılım belgelerini takdim etti.  

13 Lise, 15 oyun
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanata ilgi duyan gençlerin sanatsal becerilerini sunmasına imkân sağlayan 3. Liselerarası Tiyatro Şenliği 3-22 Mayıs tarihleri arasında AKM Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. Tiyatro Şenliği’nde 13 lise toplam 15 oyun sergiledi.