Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından miniklere yönelik diş taraması gerçekleştirildi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Eğitim küçük yaşta başlar. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ağız ve diş sağlığı konusunda mutlaka bilinçlendirmeliyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, 21- 31 Mart tarihleri arasında 400’ün üzerinde ilkokul, ortaokul ve anasınıfı öğrencisinin diş taramasını gerçekleştirdi. Büyükşehir Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen etkililiğin misafirleri Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu, Atatürk İlkokulu, Dr. Nuri Bayar Ortaokulu, Sabihahanım Ortaokulu öğrencileri oldu. Muayene öncesinde diş sağlığının önemi ile ilgili animasyon filmini minik öğrenciler ile birlikte izleyen Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, öğrencilere eğitim sonrası diş sağlığı konusunda bilinç yaratan çeşitli hediyeler takdim etti.

Gelecek nesillerin sağlığı
Etkinliğinin ardından açıklamalarda bulunan Uzm. Dr. Sarı, “Büyükşehir Belediyesi olarak gelecek nesillerin sağlığı konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen diş taramalarıyla çocuklarımızın sağlıklı gelişimine katkıda bulunuyoruz. Diş taramalarında gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve verdiğimiz hediyelerle çocuklarımıza dişçi koltuğunun korkulacak bir yanı olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Geleceğin teminatı çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı gibi bir konuda bilinç kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.