Büyükşehir Terminali'nde Gürültüye Yer YokBüyükşehir Terminali'nde Gürül

Yolcunun iradesine saygı duyalım
Yeni terminalin herkes tarafından beğenildiğini ancak bu beğeninin bazı sorumlulukları da yanında getirdiğini belirten Yıldız, “Öncelikle toplantımıza eksiksiz katılan siz çok değerli firöa ve yazıohane yöneticilerine teşekkür ediyorum.  Bölgenin en güzel terminaline sahibiz. Bu nedenle bu güzelliğe yakışan abzı kararlar da almak durumundayız. Bizim sorumluluğumuz büyük.  Onun içindir ki terminalimize seyahat etmek için gelen giden tüm misafirlerimize güler yüzlü saygılı ve onların özgür iradelerine müdahale etmeden firma tercihlerinde yönlendirme yapmadan halkımıza yardımcı olmak hepimizin asli görevidir” dedi.

Çığırtkan çalışmayacak
Çığırtkanlığın yeni terminale pek uygun olmadığını ve bunun artık kaldırılması gerektiğini ve bu konuda yazıhane yöneticilerinin desteklerini isteyen Yıldız, “Bugünkü toplantımızın amacı terminal yönetmeliğimizin 29.Maddesi uyarınca teşrifatçılık çığırtkan ve simsar adı altında personel istihdamını tamamen kaldırmaktı. Bu konuda sizden destek istedik, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Ve neticede bu kararı hayata geçirmeye karar verdik. Size bu nazik yaklaşımınızdan ötürü teşekkür ediyoruz. Buna göre 1 Mart tarihinden itibaren çığırtkan, teşrifatçı ve simsar çalıştırılmayacak” dedi.

 

Zeki Toçoğlu’na teşekkür
Toplantının ardından açıklama yapan, Sakarya Otobüs İşletmeleri ve Esnaflar Derneği Başkanı Ali Atan ise, terminalle ilgili kararların esnafla birlikte alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ali Atan, “Terminal esnafı için yani özellikle yazıhaneler için büyük önem arz eden böylesi önemli bir konuyu, Büyükşehir’in kendi yetkisinde olmasına rağmen esnafla birlikte yönetmesi bizi memnun etmiştir. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi yönetimi adına terminal müdürümüz Abdurrahman Yıldız’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca her konuda yazıhane sahiplerini göz önünde bulundurarak adım atan ve böylesi önemli bir tesisi hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na da iyi niyetinden ve bize karşı nazik tavrından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantının ardından alınan kararlar esnaf tarafından tek tek imzalanarak karara bağlandı. Buna göre 1 Mart Perşembe gününden itibaren terminalde çığırtkan teşrifatçı, simsar çalışmayacak. Geçiş döneminde yolcu mağduriyetlerinin yaşanmaması adına da terminal güvenlik görevlileri yolculara yardımcı olacak.