Büyükşehir Belediyesi Madde Bağımlılığı konferansında konuşan SAÜ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol, “Bağımlılık yapıcı maddeleri benim çocuğum kullanmaz diye düşünmemeliyiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullanırken; SEAH’ta görevli Uzm. Dr. Yazıcı, “Eroin, kokain ve bazı sentetik maddeler tek kullanımda bile insanı öldürebilir. Bu hiç de hafife alınacak bir durum değildir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Orhangazi Kültür Merkezi’nde Madde Bağımlılığı konferansı düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Erol, “Bağımlılık yapıcı maddeleri benim çocuğum kullanmaz diye düşünmemeliyiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalıyız. Sadece emniyet güçleri ve sağlık ekipleri ile tehlikeli maddelerin kullanımını önleyemeyiz. Bu kapsamda ebeveynlere ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düşmektedir” diye konuştu.

Geriye dönme şansınız yok
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Ahmet Bülent Yazıcı ise yaptığı sunumda, “Bazı maddeler tek seferlik kullanılmayla bile insanlarda bağımlılık yapabiliyor. Bağımlılık yapıcı maddeleri denedikten sonra bazı şeyleri geriye çevirme şansınız kalmıyor. Artık geriye dönüp de keşke ben bu maddeyi denemeseydim deme şansınız kalmıyor. Bunun için en güzeli hiç denememek. Eroin, kokain ve bazı sentetik maddeler tek kullanımda bile insanı öldürebilir. Bu hiç de hafife alınacak bir durum değildir” ifadelerini kullandı.