Tarihi Aynalı Kavak Çarşısı yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan Başkan Toçoğlu, “Tarihi çarşı daha modern bir görünüme kavuşacak. Bölge, şehir aydınlatmaları ve mobilyalarıyla tüm şehrin beğenisini kazanacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Aynalı Kavak Çarşısı’nda başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor. Yeni dönemde Tarihi Sabit Efendi Konağı ve Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projelerinin ardından Aynalı Kavak projesini de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

Çalışmalar devam ediyor
Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin tarihi kimliğini koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz Aynalı Kavak Çarşısı yenileme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.  Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor” diye konuştu.

Daha modern görünüme kavuşacak
Devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler de veren Toçoğlu, “Ekiplerimiz bölgenin yağmursuyu altyapı çalışmalarını tamamladı. Ardından eski zeminin kaldırıldığı tarihi çarşıda, yeni taş döşeme çalışmaları başlatıldı ve bu çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah, Tarihi Aynalı Kavak Çarşısı başlattığımız çalışmayla daha modern bir görünüme kavuşacak. Bölge, şehir aydınlatmaları ve mobilyalarıyla tüm şehrin beğenisini kazanacak” ifadelerini kullandı.