Suyumuza Dijital Takip

Anlık takip
SCADA Kontrol Sistemi’nin çalışma bilgilerini de veren Rüstem Keleş, “Anlık olarak Sapanca Gölü’nün seviyesini kontrol edebiliyoruz. İlçelerimizdeki depolarında kontrolü sağlanıyor. Ölçümlerimizi yapıp suyun değerlerini görebiliyoruz. SCADA programı tamamen otomatik bir şekilde çalışıyor. Bu sistem içmesuyunun iletiminde bir sorun olursa kaynaklanan sorunun sebebini de gösteriyor. Sistem şehrimizin genelinde hizmet verecek şekilde çalışıyor.  Bu sistemi kendi altyapımızla oluşturduk. Herhangi bir sorunda kendimiz sisteme müdahale edebiliyoruz. Sapanca Gölü’nden aldığımız içmesuyunun her aşaması dijital takip altında. SASKİ olarak yeni hedefimiz ise SCADA Kontrol Sistemi’nin kapasitesini arttırarak, daha kapsamlı çalışmalar gerçekleştirmek. Genişleyerek devam edecek sistemde, mahalle ve sokak detaylarına kadar takip sağlanacak ve suyun maliyeti çok daha uygun hale gelecek. Gereksiz eleman istihdamı ve araç kullanımı ortadan kaldırılmış olacak” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yürütülen çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek, “İçmesuyunun bu denli takip ediliyor olması çok önemli. SASKİ bünyesinde kurulan bu sistemde emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.