Suya Hizmet Tüm Canlılara Hizmettir

Her 8 saniyede
Şehit Abdullah Ömür İlköğretim Okulu ve Özel Doğa Koleji öğrencilerinin Dünya Su Günü etkinlileri kapsamında gerçekleştirdikleri gösterilerin ardından konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Her yıl düzenlediğimiz programlarla çok daha güzel, duygulu ve etkin bir şekilde suyun önemini ortaya koymaya çalışıyoruz. Her sekiz saniyede su ve sudan kaynaklı hastalıklardan bir çocuğun öldüğü ve hastalıkların yüzde 80’inin su ve suya bağlı hastalıklardan kaynaklandığı bir dünyada yaşadığımızı unutmayalım” dedi.

Suya hizmet
Suya hizmet etmenin önemini anlatan Rüstem Keleş, “SASKİ yönetimi olarak suya hizmet etmenin bütün canlılara hizmet etmek olduğunu biliyoruz. Bu düşünce ve bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünya Su Günü programlarına katılmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Konuşmasının ardından “Mukaddes Topraklarda Suya Hizmet Etmiş Üç Kadın” konulu sunum gerçekleştiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Hz. Hacer, Zübeyde Sultan ve Mihrimah Sultan’ın suya yaptıkları hizmetleri anlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, programın sonunda “Dünya Su Günü” kapsamında okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdim etti.