Büyükşehir Belediyesi, başlattığı rekreasyon çalışması sebebiyle 23 Ocak Pazartesi gününden itibaren Millet Bahçesi ve Dr. Nuri Bayar Ortaokulu arasında ‘Serdivan’a gidiş’ yönünün trafiğe kapatılacağını açıklayarak toplu ulaşım araçları için yeni güzergâhları belirledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde binlere insanın sosyal yaşamını etkileyecek yeni bir dönüşüm çalışmasına başladı. Şehrin simgesi olan ve her vatandaşın günlük hayatında yeri olan Çark Caddesi’nin yürüyüş bölümü yeni projeyle uzatılıyor.

Serdivan’a gidiş kapanıyor
Trafiğe açık olan Dr. Nuri Bayar ve Millet Bahçesi arasındaki bölüme yürüyüş-bisiklet yolu ve dekoratif bölümler uygulanacak. Büyükşehir Fen İşleri Dairesi ekiplerinin işleme başladığı bölgede askeriye önündeki kaldırımların sökümü tamamlandı. Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Dairesi ise artık Çark Caddesi’nin ‘Serdivan’a gidiş’ istikametinin kullanılmayacağını duyurdu.
Büyükşehir ekipleri, Serdivan’a gidiş için caddenin arkasında bulunan 192. Sokak’ın sonunda Millet Bahçesi’ne bağlanan yeni bir kavşağı hizmete aldı. Büyükşehir’den yapılan duyuruda yeni ulaşım planının 23 Ocak Pazartesi günü uygulamaya alınacağı ve artık ‘Serdivan’a gidiş’ şeridinin kapatılacağı açıklandı.

Yeni güzergâhlar
Toplu ulaşımı sağlayan mavi minibüs, kırmızı dolmuş ve özel halk otobüs hatları için belirlenen yeni güzergâhlar da kamuoyuna duyuruldu. Artık Serdivan Minibüs Hattı, çarşıdan gidişler için Çark Caddesi yerine 192. Sokak’tan Millet Bahçesi’ne bağlanacak. Ofis Garaj-Kazımpaşa Özel Halk otobüsü ise Kazımpaşa yönüne gidiş için Millet Bahçesi noktasına Kudüs Caddesi üzerinden ulaşacak.

Serdivan-Cezaevi Taksi Dolmuş hatları ise çarşıdan gidişler için Çark Caddesi yerine 192. Sokak’ı kullanacak ve bu güzergâh üzerinden Millet Bahçesi’ne bağlanacak. Serdivan’a gidişler için artık Çark Caddesi yerine alternatif güzergâhları kullanacak olan hatlar, Millet Bahçesi geçişinde yolcu alacak. Ayrıca, gidiş istikametinde Dr. Nuri Bayar önünden geçen Büyükşehir’e ait 10 otobüs hattı da artık alternatif yollarda seyredecek.

SAKUS güncelleniyor
Tüm belediye otobüslerinin Serdivan’a gidiş istikametlerinde yapacakları değişiklikler SAKUS uygulamasına güncelleme yapılarak yüklenecek. Otobüslerin gidiş yönlerini merak eden yolcular, uygulamaya girip kontrol edebilecekler.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Toplu taşıma esnafımızı, bölgeyi kullanan yaya vatandaşlarımızı ve yolcularımızı mağdur etmemek adına uyarılarımızı yaptık. Çark Caddesi’nde Serdivan’a gidiş istikameti 23 Ocak Pazartesi gününden itibaren kapanacak ve projeye hız verilecek. Rekreasyon projesinin en kısa sürede tamamlanması için sabreden, fedakârlık gösteren hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” denildi.