Su Ortak Mirasımızdır

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, 22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rüstem Keleş, “Hayatın özünü oluşturan su, dünyadaki en değerli kaynakların başında gelmektedir. Su insanlık tarihi boyunca her zaman çok büyük bir öneme sahip olmuştur. Bu önem ilk çağlardan bugüne değin sürekli daha da artmıştır. Suyun bu önemi, nüfus artışı ve sanayi baskısıyla gelecek yıllarda daha da artacaktır.

Su, tüm insanlığın ortak mirasıdır. Bu mirasın en sağlıklı şekilde yaşatılması, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması da tüm insanlığın sorumluluğundadır.

SASKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun bu değerini çok iyi biliyor ve suya gönlümüzü katarak, yatırımlarımızı en efektif şekilde gerçekleştiriyoruz. Gelecek nesillere sağlıklı içme suyu kaynakları bırakabilmek için, öncelikle mevcut su kaynaklarının en iyi şekilde korunması gerekmektedir. Bu konuda SASKİ olarak, gerek şehrimizin yegâne içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nün korunması noktasında ve gerekse altyapı yatırımlarında her kuruşun hesabını yaparak, şehrimize en verimli yatırımları kazandırmanın gayretindeyiz. Bu bilinç ve sorumluluğun bir gereği olarak bir taraftan Sakarya’da alternatif kaynaklar oluşturuyor, yeni arıtma tesisleri inşa ediyor ve yeni isale hatları döşüyor, diğer taraftan ise vatandaşlarımızın suyu en verimli şekilde kullanmaları için eğitim çalışmaları yürütüyoruz.

Bir hususun altını özellikle çizmek isterim ki; SASKİ Genel Müdürlüğü olarak, su kaynaklarının korunması ve verimli şekilde kullanılması noktasında sadece bizim çalışmalarımız asla yeterli olmayacaktır. Bu noktada tüm insanlara görev düşmektedir. Tüm insanlığın, kaynakların kirletilmemesi, suyu tasarruflu şekilde kullanması da bu görevlerin başında gelmektedir. 22 Mart Dünya Su Günü’nün, su konusunda toplumumuzun bilinçlenmesine katkı sağlamasını temenni ediyor ve herkesin Dünya Su Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.