Su Kesintisi SASKİ'den Kaynaklanmıyor

Cazibeli sistemler inşa ediyoruz
Elektriğe ihtiyaç duymadan suyu isale edebilmek için cazibeli bir sisteme ihtiyaç olduğunu kaydeden Rüstem Keleş, “Hem elektrik kesintilerinden etkilenmemek için hem de Sapanca Gölü’ne alternatif bir kaynak oluşturmak için Akçay Deresi üzerinde sürdürdüğümüz bir baraj çalışmamız var. Bu baraj hayata geçtiğinde enerji kesintileri olsa dahi bu tür sıkıntılar yaşanmayacak. Eskiyayla Havzasında inşa edeceğimiz bu baraj yaklaşık bin metre yükseklikte olacak. Bu sayede burada suyu cazibeyle şehre ulaştırabileceğiz. Barajla ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Birkaç ay içerisinde inşallah bu barajın ihalesini gerçekleştireceğiz. Bunun dışında DSİ ile birlikte yürüttüğümüz Ballıkaya Barajı da cazibeyle çalışacak ve Sakarya’nın yüz yıllık geleceğini garanti altına alacak bir proje” dedi.

İlk enerji Mart’ta
HES montaj çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Rüstem Keleş, “ADASU HES’ten ilk enerjiyi Mart ayında üretmeyi planlıyoruz. ADASU HES sayesinde yıllık tükettiğimiz 10 milyon kilowatt saat enerjinin yarısını karşılayacağız. Bu para şehrimize yatırım olarak dönecek. Ayrıca bu bölgede Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun açıkladığı Sakarya Park projesini gerçekleştireceğiz. Hemşerilerimiz bu proje sayesinde Sakarya nehri kenarında yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.

Büyükşehir sınırlarının tamamına hizmet
Yeni Büyükşehir yasasıyla tüm şehir sınırlarına hizmet vereceklerini kaydeden Rüstem Keleş, “Biz bu konudaki çalışmalarımıza geçen yıl başladık. Yönetimsel olarak gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Yönetim şemamızı oluşturduk. Şu anda Büyükşehir sınırları dışında bulunan belediye başkanlarımızla çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Uzmanlarımız bu bölgelerde gerekli incelemeleri yapıyor, belediye başkanlarından bilgiler alıyorlar. 2014’te uygulama başlar başlamaz çalışmalarımızı hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.