7 bin 500’ü aşkın öğrencinin eğitim aldığı Sosyal Gelişim Merkezleri’nde yaz kursları sona erdi. Kapanış programında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak, hayal güçlerini geliştirmek, yeteneklerini keşfetmeleri ve çevreyi tanımalarına yardımcı olmak adına düzenlediğimiz yaz kurslarını tamamladık. Eğitimlere katılan tüm yavrularımızı kutluyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri’nde yaz kursları sona erdi. 14 farklı branşta gerçekleştirilen ve binlerce öğrencinin eğitim aldığı SGM’lerin kapanış programı büyük heyecana sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin katıldığı programda öğrenciler yaz kurslarında öğrendiklerini ailelerine ve misafirlere sergiledi. Salgın dolayısıyla verilen aranın ardından tekrar başlayan SGM’lerde yaz kursları çok verimli geçti.

Gençlere dönük eğitimler
Programda söz alan ve yaz kurslarına katılan tüm öğrencileri kutlayan Başkan Ekrem Yüce, Hz. Peygamber’in ‘Ya öğreten ol, ya öğrenen ol, ya dinleyen ol, ya da ilmi seven ol, ama sakın beşinci olma, yoksa helak olursun” sözünü hatırlatarak başladı. Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim konusunda birçok proje yürütüyor öncelikle gençlerimize ve çocuklarımıza bu anlamda hizmet veriyoruz. On binlerce hemşehrimize SAMEK’lerde 25 branşta eğitimler gerçekleştiriyoruz. Yaz spor okullarımızda 27 farklı branşta gençlerimize ücretsiz spor eğitimleri sunuyoruz” dedi.

Kültür sanat çalışmaları
Başkan Yüce, “Bu şehrin altyapısında, üstyapısında, kültüründe, sanatında, eğitiminde elimizden gelen desteği, gayreti gösteriyoruz. Her ay düzenlediğimiz kültür etkinlikleri kapsamında gelenek ve göreneklerimize uygun film ve tiyatro eserleri ile geleneksel Türk tiyatrosu örneklerinden gölge oyunu gösterimleri yapıyoruz. Sakarya’da dünyaya gelmiş, Türk Edebiyatında önemli bir yer etmiş değerli Sait Faik’in adını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hikâye yarışmaları düzenliyoruz. Öğrenci yazar buluşmalarıyla okullarımızda kültürel etkinlikler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Şehrimizin geleceğini birlikte inşa ediyoruz
Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak; çocuklarımızın zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak, hayal güçlerini geliştirmek, el becerileri ve yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak, çevreyi tanımalarına yardımcı olmak adına sosyal gelişim merkezlerimizde yaz okulumuzun kapıları açıldı. 14 farklı branşta eğitimler sunuldu. Açmış olduğumuz Engelsiz Hobi Kursları ve Adapazarı, Karasu, Geyve, Sapanca, Akyazı da ki Sosyal Gelişim Merkezi yaz okullarımızda toplam 7 bin 710 öğrencimiz eğlenirken öğrendi, yaz tatilini verimli bir şekilde geçirdi. Böylesine güzel eğitimler gören çocuklarımıza; geleceğimizi gönül rahatlığı ile emanet edebileceğimizin farkındayız. Şehrimizin geleceğini hep birlikte inşa ediyoruz” diye konuştu.