Büyükşehir Belediyesi tarafından daha mutlu bir şehir hedefiyle inşa edilen Sosyal Gelişim Merkezi, 27 Temmuz Pazar günü saat 18:30’da açılıyor. Sakarya’ya önemli bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, bu proje ile Büyükşehir’in tüm sosyal hizmetlerinin artık bir merkezden yürütüleceğini ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından eski terminal arazisinde inşa edilen Sosyal Gelişim Merkezi, 27 Temmuz Pazar günü saat 18:30’da açılıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Daire Başkanlığı’na bağlı Yaşlı Hizmet Birimi, Engelli Hizmetleri ve Aile Danışma Birimi’nin yanı sıra Çocuk Kulüpleri’nin de yer aldığı merkez, mimarisi ve donanımıyla Yeni Sakarya’ya yakışır bir eser oldu.

Donanımı ve mimarisiyle Türkiye’ye örnek
Yaklaşık 5 bin 500 metrekare alan üzerinde hayat bulan projenin şehre hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın desteğiyle şehrimiz çok önemli bir yatırıma daha kavuştu. Artık tüm sosyal hizmetlerimiz bir merkezden hayata geçirilecek. Engellilerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, gençlerimiz ve ailelerimiz, tam donanımlı Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerekli destek ve eğitim hizmetlerini alacak” diye konuştu.

Sosyal hizmetler tek merkezden
Konferans, seminer ve spor salonları, eğitim alanları ve kütüphanesi ile hizmete giren merkezde alanında uzman eğiticilerin görev aldığını da belirten Toçoğlu, “Daha mutlu, geleceğe güvenle bakan bir şehrin temellerini attık. Şehrimize çok yararlı olacak bu sosyal projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Projemize katkılarından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenur İslam’a, Milletvekillerimize ve AK Parti MKYK Üyesi Sayın Çiğdem Erdoğan Atabek’e çok teşekkür ediyrouz. İnşallah yeni yatırımlara, şehrimizi el birliğiyle geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Sosyal Gelişim Merkezimizi 27 Temmuz Pazar günü saat 18:30’da açıyoruz. Düzenleyeceğimiz programımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.