Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen doğa yürüyüşlerinde Sonbahar dönemi yeniden başlıyor. Şehrin doğal güzelliklerinin keşfedildiği yürüyüşlerin ilki 16 Ekim Pazar günü Doğançay Şelalesi ile gerçekleştirilecek. Kayıtlar ilgili hafta içerisinde www.sakarya.bel.tr adresinden yapılabilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen doğa yürüyüşlerinde Sonbahar dönemi yeniden başlıyor. Şehrin doğal güzelliklerinin keşfedildiği yürüyüşlerin ilki 16 Ekim Pazar günü Doğançay Şelalesi ile gerçekleştirilecek. 8 farklı parkurda düzenlenecek doğa yürüyüşlerinde sonbahar dönemi 4 Aralık Pazar günü Pamukova Melekşe Oruç-Akçay Parkuru ile sona erecek.

8 hafta 8 farklı parkur
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, 8 farklı parkurda yapılacak yürüyüşlerin detayları şu şekilde paylaşıldı: “Doğançay Şelalesi, Yörükyeri, Elmalı / Aslanlar Göleti, Akçay / Nuriosmaniye, Dikmen, Kıranyurt, Karagöl / Acella Yaylası ve Melekşe Oruç / Akçay Barajı parkularında doğa yürüyüşlerimiz gerçekleştirilecek. Yürüyüşler ilgili haftanın ilk günü olan Pazartesi alınmaya başlayacak. Kayıt işlemleri www. sakarya.bel.tr adresinden yapılabilecek” denildi.

İlk yürüyüş 16 Ekim Pazar günü
Açıklamanın devamında, “16 Ekim Pazar günü Doğançay Şelalesi parkuru ile başlayacak yürüyüş için 10 Ekim Pazartesi 09.00 ile 13 Ekim Perşembe günü 12.30’a kadar kurumsal internet adresinden yapılacak. Yürüyüş katılımcıları için Demokrasi Meydanı'ndan otobüsler hareket edecek. Katılımcılar Doğa Yürüyüşü Katılım Kartları’nı kayıt yaptırdıkları haftanın Perşembe günü 17.15’e kadar Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri’nden alabilecek. Kartlarını teslim almaya gelen katılımcılar, mail adreslerine gönderilen ‘Risklerin kabulü ve onaylama belgesini’ imzalayıp tarafımıza teslim edilmesi gerekmektedir. Doğal güzelliklerin keşfedileceği yürüyüşlerimize tüm doğaseverleri bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

8 haftalık Sonbahar Doğa Yürüyüşleri’nde takvim şu şekilde;
16 Ekim Pazar - Doğançay Şelale Parkuru
23 Ekim Pazar - Yörükyeri Parkuru
30 Ekim Pazar - Elmalı Köyü / Aslanlar Göleti Parkuru
6 Kasım Pazar - Akçay / Nuriosmaniye Parkuru
13 Kasım Pazar - Dikmen Tepe Parkuru
20 Kasım Pazar - Kıranyurt Yaylası
27 Kasım Pazar - Karagöl Yaylası / Acella Yaylası Parkuru
4 Aralık Pazar - Melekşe Oruç / Akçay Barajı Parkuru