Sigara Önlenebilir Ölüm NedeniSigara Önlenebilir Ölüm NedeniSigara ÖnlenSigara Önlenebilir Ölüm Nedeni

Kalp krizi nedenleri ve önleme yöntemleri
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından “Herkes İçin Sağlık” projesi kapsamında “Kalp Krizi Nedenleri ve Önleme Yöntemleri” konulu konferans gerçekleştirildi. AKM’de düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Gündüz katıldı. Hüseyin Gündüz, beslenme yöntemleri, obezite, ilaç kullanımı gibi katılımcıların dikkatini çeken konuların yanı sıra bunlardan kaynaklanan hastalıklara da dikkat çekti. Dr. Gündüz ayrıca, kolesterol, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi kalp rahatsızlıklarını tetikleyen hastalıkların ayrıntılarını katılımcılarla paylaştı. Hastalıkları önlemek için iyi ve dikkatli beslenmek gerektiğini ifade eden Prof. Gündüz, “İyi ve dikkatli beslenirsek, hem kolesterolümüzü, hem tansiyonumuzu hem de fazla kilo alımını engelleriz ve olabilecek hastalıklara karşı kendimizi koruma altına almış oluruz. Kalp damar rahatsızlıklarını engelleme yöntemlerinin başında iyi, dengeli ve dikkatli beslenme gelmektedir.” dedi. Sigara kullanımının kalp hastalıklarını tetiklediğini de belirten Gündüz, “Sigara önlenebilir ölüm nedenidir. Her sekiz saniyede bir kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Sigara içenlerin yarısı sigaraya bağlı hastalıklar sebebiyle erken yaşta ölüyor. Ne kadar ciddi bir risk” şeklinde konuştu.

Konferanslar devam edecek
Konferansın sonunda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce de bir konuşma yaptı. Davut Yüce konuşmasında, genel sağlık hizmetlerinin yanında koruyucu sağlık hizmetlerine önem verdiklerini belirtti. Yüce, “Sosyal Belediyeciliğin gereği olarak halk sağlığının korunması ve toplum bilincinin oluşturulması, hastalıkların oluşmadan önlenmesini sağlamak amacıyla her ay farklı bir konuda sağlık konferansı düzenliyoruz” dedi.
Davut Yüce, konferansın sonunda Prof. Dr. Hüseyin Gündüz’e çiçek takdim etti.