Büyükşehir Akademi ‘Medya ve Gazetecilik’ sınıfında gerçekleşen derste konuşan Gazeteci Halime Kökçe, “Sıfır noktasında nötr bir gazetecilik diye bir şey yok. Pür kamu hizmeti anlamında bir gazetecilik söz konusu değil. Evet bu iş bir kamu hizmeti. Ama ortada kanaat gazeteciliği var” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bahar Dönemi Akademi’de eğitimler ‘Medya ve Gazetecilik’ sınıfında gerçekleştirilen ders ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi Cep Sinema Salonu’nda sektördeki son değişiklikleri ele alan Gazeteci Halime Kökçe, gazeteciliğe yüklenen anlamın farklılaştığını söyledi. Kökçe, “Sıfır noktasında nötr bir gazetecilik diye bir şey yok” diye konuştu.

Medya Çeşitlendi
Halime Kökçe şunları söyledi; “Size 2014 verilerinden bahsetmek istiyorum. Türkiye’de 10 internet kullanıcısından 9’u aynı zamanda sosyal medya kullanıyor. Bu oranın Türkiye’nin kendi özelinde, kendi sosyolojik dönüşümü için bir çıktısı var. Sosyal medya ve kitle hareketleri diye üzerinde tartışılmaya devam eden bir konu var. Bu artık akademik bir çalışma alanına dönüştü. Medya çeşitlendi. Peki medya çeşitlendi de ne oldu? Bizim gazeteciliğe yüklediğimiz anlam; kanaat gazeteciliği olmaya devam ediyor.”

Muhabirden Çok Köşe Yazarı Var
“Pür kamu hizmeti anlamında bir gazetecilik söz konusu değil. Evet bu iş bir kamu hizmeti. Ama ortada kanaat gazeteciliği var. Bu içerik üretmekten ziyade; kendini ifade etme psikolojik hattında kaldı. İçerik üretirken bile savunmacı bir refleks söz konusu. Muhabirden çok köşe yazarı var artık. Bu, bir kanaat anlatma ihtiyacı var anlamına geliyor. Gazetenin asıl taşıyanının haber olması gerekirken; bizde köşe yazarı gazeteciliği söz konusu. Bu sürdürülebilir bir şey değil.”