Büyükşehir SGM’lerde ve Macera Park’ta yaz kursları için kayıtlar başlıyor. 18 Haziran Pazartesi günü itibariyle başlayacak kayıtların ardından ilk ders zili 2 Temmuz Pazartesi günü çalacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri ve Yaşayarak Öğrenme Macera Park’ta yaz dönemi için kayıtlar başlıyor. 7-14 yaş arası öğrencilerin geniş yelpazede eğitimler alacağı yaz kursları için 18 Haziran Pazartesi günü itibariyle kayıt almaya başlayacaklarını dile getiren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, yaz eğitimlerinde ilk ders zilinin 2 Temmuz Pazartesi günü çalacağını söyledi.

6 haftalık eğitimler
Eğitimlerin 6 hafta devam edeceğini söyleyen Yüce, “Yaz okulumuz 10 Ağustos Cuma günü sona erecek. Öğrenci kardeşlerimiz 2 farklı kursa kayıt yaptırabilecek. Dini içerikli kurslarımızdan da 2 derse kayıt olunabilecek. 6 haftalık eğitim döneminde öğrencilerimiz hem eğlenecek hem de yeni şeyler öğrenmenin ayrıcalığını yaşayacaklar. Yaz kurslarımıza başvurular www.sakarya.bel.tr veya Sosyal Gelişim Merkezi’nden bizzat yapılabilecek” ifadelerini kullandı.

Yeni atölyeler
Yeni atölye çalışmalarının da yaz kurslarında olacağını açıklayan Yüce, “Düşün, tasarla, uygula diyerek Robotik Atölyesi’ni başlatıyoruz. Tasarla, canlandır dedik ve Çizgi Film ve Animasyon Atölyesi’ni öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Yine Karagöz Atölyemizde öğrencilerimiz gölge oyunu ile tanışacak. Ebru, Minyatür, Tezhip Atölyelerimiz de geleneksel sanatlara ilgi duyan öğrenjcilerimizi konuk edeceğiz. İnşallah çok güzel bir yaz tatili bizleri bekliyor.

Sosyal Gelişim Merkezi’nde açılacak branşlar; Temel Dini bilgiler, Peygamberimizin Hayatı, Kuran-ı Kerim, Değerler Eğitimi, İngilizce, Akıl oyunları, Satranç, Drama, Ritim, tasarım ve Seramik, Resim, Karikatür, Keman, Bağlama, gitar, Ney, Gezi Atölyesi, Dikkat Atölyesi, Karagöz Atölyesi,
Ebru Atölyesi, tezhip Atölyesi, Minyatür Atölyesi, Robotik Atölyesi, Maket Yapım Atölyesi, Becerikli Eller Atölyesi, Mutfak Atölyesi, Fotoğraf Atölyesi, Çizgi Film ve Animasyon Atölyesi.

Sapanca SGM’de açılacak branşlar; Temel Dini bilgiler ve Peygamberimizin Hayatı, Kuran-ı kerim ve Değerler Eğitimi, Keman, Gitar, Bağlama, Melodika, Ritim, Satranç, Akıl Oyunları, Resim, Tasarım-Seramik, Drama, Grafik Tasarım Atölyesi, İngilizce, Mutfak Atölyesi, Oyuncak Atölyesi, Gezi Atölyesi, Dikkat Atölyesi, Tezhip Atölyesi, Minyatür Atölyesi, Maket Yapımı Atölyesi, Çizgi Film ve Animasyon Atölyesi.

Akyazı SGM’de açılacak branşlar; Temel Dini bilgiler ve Peygamberimizin Hayatı, Kuran-ı kerim ve Değerler Eğitimi, Keman, Gitar, Bağlama, Türk Müziği Çocuk Korosu, Satranç, Akıl Oyunları, Resim, Tasarım, Karikatür, Drama, İngilizce, Tezhip Atölyesi, Minyatür Atölyesi, Dikkat Atölyesi, Çizgi Film ve Animasyon Atölyesi, Maket Yapımı Atölyesi, Minik Adamlar Halk Oyunları Akademisi.

Geyve SGM’de açılacak branşlar; Temel Dini bilgiler ve Peygamberimizin Hayatı, Kuran-ı kerim ve Değerler Eğitimi,Satranç, Akıl Oyunları, İngilizce, Origami, Resim, Karikatür, Drama, Keman, Gitar, Melodika, Ritim, Bağlama, Oyuncak Atölyesi, Minik Adamlar Halk Oyunları Akademisi, Çizgi Film ve Animasyon Atölyesi, Grafik Tasarım Atölyesi, Dikkat Atölyesi, Çizgi Tasarım Atölyesi.

Macerapark Yaz Kursları; Spor Tırmanışı, Model Uçak Atölyesi, Geleneksel Okçuluk, Maket Yapımı, Tasarım-Seramik, Akıl Oyunları, Drama, Tezhip Atölyesi, Ritim, Becerikli Eller.