SGM’de sertifikalı ‘Çocuk Gelişimi Eğitim’leri başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sertifikalı Çocuk Gelişimi Eğitimi Kursu’ başlıyor. Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek eğitimlerle yeni öğreticiler çocuk gelişimi eğitimleri için yeni öğreticiler yetişecek.

936 saat sertifikalı eğitim
Çocuk Gelişimi Eğitimi için Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilecek kurslarda ilk başvurular 26 Eylül Pazartesi günü alınmaya başlanacak. 5 Ekim Çarşamba günü sona erecek kayıtların ardından ders başı 10 Ekim Pazartesi günü yapılacak. 936 saatlik eğitimlerin sonunda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacak. İlgililer ayrıntılı bilgiye 444 40 54 (3712-3787) numaralı hattan ulaşabilecek. Başvuruların kontenjanla sınırlı olduğu kurslar için ayrıca www.sakarya.bel.tr adresi üzerinden online başvuru yapılabilecek.

Çocuk gelişimi eğitimleri başlıyor
Katılımcılara istihdam sağlamayı, gelecek nesillerin gelişimlerine katkı sunmayı hedefleyen kurslara ilişkin yapılan açıklamada, “Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz; saygı, sevgi, paylaşma, iş bölümü, sorumluluk, sosyal çevre oluşturma açısından çocuğu geleceğe hazırlayan en güvenli ortamlar olan okul öncesi eğitim kurumlarında; öğreticilik ve öğreticiye yardımcı olarak görev yapabilecektir. Aile ve eğitimci işbirliği ile gerçekleşen çocuk gelişimi ve eğitimi dersleri; çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni ürünler oluşturabilen ve çevresini kendi amaçları için yönlendirebilen özerk bir birey olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır. 936 saatlik kurslarımız kontenjanlarla sınırlıdır. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz çocuk gelişimi eğitimi veren özel ya da kamu kurumlarında çalışma imkanına kavuşacak” denildi.