Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde eğitimler devam ediyor. Satranç kursu eğitmeni Serdar Yılmaz, “çocukların gelişimi için çok faydalı olan satranç sayesinde çocukları plan yapabilen, strateji geliştirebilen, sorun çözebilen, özgüven sahibi, centilmen ve kibar olan bireyler olarak yetiştiriyoruz” derken; Hızlı Okuma kursu eğitmeni Ayfer Coşkun, “Sosyal Gelişim Merkezi’nde özgüvenli bireyler yetiştiriyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Sosyal Gelişim Merkezleri’nde eğitimler devam ediyor. Satranç, İngilizce ve Hızlı Okuma kurslarında öğrencileriyle buluşan eğitimciler, dersleri hakkında bilgiler paylaştı.

Çocukların gelişimi için faydalı
Satranç Eğitmeni Serdar Eryılmaz, “Kişilik olarak çocukların gelişimi için çok faydalı olan satranç sayesinde çocukları plan yapabilen, strateji geliştirebilen, sorun çözebilen, özgüven sahibi, centilmen ve kibar olan bireyler olarak yetiştiriyoruz” dedi.

Özgüvenli bireyler yetiştiriyoruz
Çocuklara hızlı ve doğru okumaya ilişkin bilgiler veren Ayfer Coşkun, “Çocuklara, dikkatlerini güçlendirmeyi, göz kaslarını çalıştırmayı ve anlayarak hızlı okumayı öğretiyorum. Çocukların en büyük problemi odaklanmak. Öğrencilerime öğrettiğim bu ders sayesinde bunların hepsinin üstesinden gelmeyi amaçlıyoruz. Sosyal Gelişim Merkezi’ndeki amacımız özgüvenli bireyler yetiştirmektir” sözlerini söyledi.