Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri’nde yaz kursu eğitimleri başladı. Yaklaşık 6 bin 500 öğrencinin kayıt yaptırdığı kurslarla, verimli bir yaz dönemi geçirilecek. Ayrıca kurslar için kayıtlar 7 Temmuz Cuma gününe kadar da devam edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Gelişim Merkezlerinde (SGM) yaz kursu eğitimleri başladı. Yaklaşık 6 bin 500 öğrenci ile birlikte yaz kurslarının başladığını ifade eden Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Sosyal Gelişim Merkezi Yaz Kurslarına çocuklarımızın göstermiş olduğu ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Geyve, Akyazı ve Adapazarı SGM’de 6 bin 500 öğrencimize 19 farklı branşta eğitim sunmaya başladık” dedi. Kıroğlu, 7 Temmuz Cuma gününe kadar da kayıt almaya devam edeceklerini aktardı.

Çok mutluyuz
Sosyal Gelişim Merkezi’nde ders alan öğrencilerin velileri eğitimlerden memnun olduklarını belirtirken, SGM yaz kurslarına torununu kayıt yaptıran Türkan Kutlu, “Torunum Hakan’ı Sosyal Gelişim Merkezi’ne 3 yıldır okul döneminde ve yaz döneminde kaliteli eğitim alması için getiriyorum. Hakan almış olduğu eğitimlerden oldukça memnun. Özellikle İngilizce ve Satranç derslerinde yüksek başarı gösterdiği için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Verimli bir yaz dönemi
SGM Yaz Kurslarına 6 yaşındaki oğlu Ahmet Yusuf Zengin’i bu yıl ilk kez kayıt ettiren Mahmut Zengin, “Sosyal Gelişim Merkezi etkinliklerini billboardlardan, gazetelerden ve internetten görüyordum. Bir süre sonra bu etkinlikler dikkatimi çekmeye başladı ve yaz dönemi için oğlum Ahmet Yusuf’u kayıt için SGM’ye getirdim. Burada ilk eğitim dönemimiz olacak. Umarım çocuklarımız verimli bir yaz dönemini kardeşleriyle birlikte SGM çatısı altında geçirir” diye belirtti.