Akyazı Kuzuluk’ta inşa edilecek ‘Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’ alanında incelemelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “45 dekar alan üzerinde jeotermal ısıtmalı, 25 dekar topraksız örnek bir sera tesisi inşa edecek, şehrimiz tarımı için önemli bir adım daha atmış olacağız. Yıl boyunca üretim yapacak olmanın yanı sıra istihdama da katkı sunacağız. Uygulama projemiz hazır. İnşallah yakın zamanda adımlarımızı hızla atacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Kuzuluk’ta ‘Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nin hayata geçirileceği alanda incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mustafa Deverenli’den bilgiler alan Başkan Ekrem Yüce, toplam 45 dönümlük alan üzerinde kurulacak jeotermal sera projesi için hazırlanan fizibilite raporlarının MARKA’ya sunulacağını ifade etti.

Örnek seracılık
Başkan Ekrem Yüce, “Akyazı Kuzuluk’ta Sakarya’da yıl boyu üretim olanağı sunacak sera projemizin alanında incelemelerde bulunduk. Projeye ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fizibilite raporlarımızı hazırladık. Daha sonra MARKA’ya sunacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın projeyi destek kapsamına almasıyla yapacağımız ihalenin ardından derhal çalışmalarımızı başlatacağız. 45 dekar alan üzerinde jeotermal ısıtmalı, 25 dekar topraksız örnek bir sera tesisi inşa edeceğiz” dedi.

Yıl boyunca üretim yapılacak
Sakarya’da seracılığı yaygınlaştırarak üretimi arttıracaklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mız mümbit topraklara sahip bir şehir. Var olan bu potansiyeli en iyi şekilde işleyecek, şehrimize yeni bir tarım anlayışı kazandıracak ve ülkemize örnek olacağız. İşte bu doğrultuda önemli bir adım olarak nitelediğimiz çalışma için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Sadece üretim değil aynı zamanda ‘Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’ ile çiftçilerimize eğitimler sunacağız. Bunun yanı sıra şehrimiz istihdam verilerine katkılar sağlayacağız. Uygulama projemiz hazır. Gerekli kabullerin ardından ihalemizi yapacak ve çalışmalarımıza başlayacağız. Hayırlı olsun” dedi.