Şemsiyeli Park'a Hoşgeldiniz

Şehre nefes aldıracak
Katılımcılara gazoz, çay, simit, lokum ve bisküvi gibi nostaljik ikramların yapıldığı açılış programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Burada bizlerle birlikte olan birçok dostumuzun geçmişini hatırlatan, anılarını canlandıran Şemsiyeli Park’a hoş geldiniz. Parkımız, şehrimizin merkezinde buluşma noktası olacak, şehrimize nefes aldıracak. Sakarya’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Her zaman geldiğimiz mekan

Şemsiyeli Bahçe’de önemli anıları olduğunu belirten Edebiyatçı Necati Mert “1971 yılında evlendiğim yıllarda eşimle birlikte hep buraya gelirdik. O dönemlerde dostlarımızın her zaman geldiği bir mekândı. Yeniden bu parkı burada görmekten memnuniyet duydum. Hizmetleriyle Sakarya’mıza güzellikler kazandıran Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Toçoğlu’na teşekkür
Esnaf Tarık Pekerken ise, “Bugün gelirken gençliğimizdeki Şemsiyeli Bahçe’nin çarşı girişinden geldim. Şemsiyeli Park’a gelirken gençliğimin şarkıları dilime dolandı, maziye gittim. O dönemlerde bu bahçede güzel dostluklar oldu. Örneğin 1980’li yıllarda bütün ülkede anarşi, kaos varken; Şemsiyeli Bahçe’de yoktu, burada dostluk hakimdi. Kendi kuşağım adına bize yeniden bu parkı kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum” derken, Orhan Camii İmam hatibi Hasan Çolak  “Şemsiyeli Parkımız şehrimize hayırlı olsun. Çok güzel bir bahçe olmuş. Bize bu bahçeyi kazandıran Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.

Anılar tazelendi
Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Yenigün Gazetesi Baş Yazarı Cevdet Güngör, “Çok güzel anılarımızın bulunduğu Şemsiyeli Park’ın yeniden hizmete açılması bizleri çok mutlu etti. Bizden sonra ki nesillerin de şemsiyeli parkta güzel anıları olur inşallah. Şehrimize hayırlı olsun” derken, Yeni Sakarya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Aydıntepe “Ünlü düşünür Goethe Kiev için şöyle demiş: “Ben çok şehir gördüm parklarıyla meydanlarıyla meşhur olan, ancak parkın içerisinde Kiev’in benim dünyamda ayrı bir yeri var.” Bu nedenle şehirler parklarıyla meydanlarıyla anılır. Şemsiyeli Park’ın bizim dönemimizde anıları çok fazladır. Geceleri burada yorgunluk attığımız Şemsiyeli Park’ı bizlere kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.