Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Başkan Toçoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığımıza teklifimizi sunduk. Şartlarımızı zorlayarak iki okul yapabileceğimizi ilettik. Biz bu işlere ticari olarak bakmıyoruz. Şehrin ihtiyacına uzun yıllar karşılık verecek bir otopark inşa edeceğiz” dedi. Ayrıca meclis toplantısında süs bitkiciliği gelişimi için mükemmeliyet merkezi kurulacağını belirtildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında toplandı. İlave 5 madde ile 76 gündemin meclis üyelerinin onayına sunulduğu toplantıda söz olan MHP Grup Başkan Vekili Erkal Etçioğlu, yer gösterme konusunun çözülüp çözülmediğini ve hangi okulların kaldırılıp hangilerinin kalacağı ile ilgili Başkan Toçoğlu’ndan bilgi istedi. Ayrıca yeni okullar kurulmadan önce öğrencilerin ikametgâhları ile ilgili bir ölçüm yapılması ve halkın bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İki okul yapacağız
Etçioğlu tarafından sorulan soruya yönelik konuşan Başkan Toçoğlu, “Burada otopark konusu ön plana çıkarılırsa algı da öyle olur. Okullarımız hasarlı. Valiliğin bilgisi dâhilinde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarımız bizi ziyarete geldiğinde kendisi ile bu devir hususunu görüştük. Teklifimizi sunduk. Müsteşar Bey bizlerden iki okul yapmamızı istedi. Bizde şartlarımızı zorlayarak bunu yapabileceğimizi belirttik. Şu anki okul alanı 4 bin metrekare, yeni okulları inşa edeceğimiz yeni stadın yanındaki alan ise 14-15 bin metrekare. Merkezdeki okullarla ilgili planımız bulunmuyor. Valimiz bir iki okulun yerinde yıkılıp yapılmasından yana. Milli Eğitim Bakanlığı teklifimizi kabul ederse o bölgede şehrin ihtiyacına uzun yıllar karşılık verecek bir otopark inşa edeceğiz. Biz bu işlere ticari olarak bakmıyoruz” şeklinde konuştu.

Siirt’e 6 otobüs
Gönül Köprüsü İller Projesi kapsamında kardeşlik bağlarının kurulduğu Siirt Belediyesi tarafından talep olunan ve Büyükşehir Belediyesince kullanılmayan 4 adet otobüs ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından 2017 yılı için belirlenen standartlarda 2 adet otobüs tedarik edilerek Siirt Belediyesine bedelsiz olarak devredilmesi meclis tarafından kabul edildi.

Sağlıkta önemli adım
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Sakarya Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün talebi üzerine Adapazarı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kanser Erken Teşhis ve Tarama Hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet Dijital Tomosentezli Tüm Alan Dijital Mamografi cihazının satın alınmasına oy birliği ile karar verildi.

Yeni katı atık alanı
Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin büyütülerek 2.Lot sahasının yapımı için finansman sağlamak amacıyla İlbank’tan 25 milyon TL kredi alınması ve bu kredi ile ilgili işlemlerin yürütülmesi için Başkan Toçoğlu ve Büyükşehir Belediye Encümenine yetki verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca şehirdeki parklanma sorununun giderilmesi için Büyükşehir tarafından inşa edilen katlı otoparkın ilk aşamada eksikliklerinin ve ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla 1 yıllığına işletilmek üzere BELPAŞ’a devredilmesi kararlaştırıldı.

Mükemmeliyet merkezi
Şehrimizde süs bitkiciliğinin daha bilinçli bir şekilde yapılması ve verimliliğinin artırılması için Arifiye’de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve MARKA ile bir araya gelerek kurulması planlanan süs, gıda, tohum ve fide üretim mükemmeliyet merkezi kurulmasına yönelik ortak proje yapmak ve bu projede gerekli iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için Başkan Toçoğlu’na yetki verildi.

76 madde karara bağlandı
Büyükşehir Şubat Meclisi’nde 76 madde meclis üyelerinin oylarına sunuldu. 1 ile 24. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geldiği şekliyle kabul edildi. 25 ile 58. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 60. madde Hukuk Komisyonuna havale edildi. 59, 61, 62, 63, 64, 65, 66. maddeler kabul edildi. Terörle mücadelede şehit olanların yakınlarına konut alınması için yedek ödenekten 500 bin lira aktarılması ile ilgili 67.madde bedeli 1 milyon TL’ye çıkarılarak kabul edildi. 68, 69, 70 ve 71. maddeler kabul edildi. 72, 73, 74, 75 ve 76. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.