Şehirler Bize Emanettir

Başkan Toçoğlu AK Parti Gençlik Kollarının düzenlediği seminerde konuştu

Halkı aldatan siyasetçi olamaz

“Siyaset, bilim olarak öğretilse de, siyasette eğitim önemli olsa da, siyasetin asıl okulunun sokaklar olduğu unutulmamalıdır” diyen Başkan Toçoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Halkınızı iyi tanımak, onlarla ortak frekans tutturmak, onların güvenini kazanmak, onlardan biri olmak zorundasınız. Dürüstlük önemlidir. Halkı aldatan siyasetçi olamaz. Açık ve şeffaf olmalısınız. Kolay ulaşılabilir olmalısınız. Faaliyetleriniz halk açık olmalıdır. Yönetici hesap verebilir olmalıdır. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Bu uzun yolu kat etmek için inançlı olmak gerekir. İstekli olmak gerekir. Fakat aşırı hırslı da olmamalıyız. Aşırı hırs insanı kısa vadede bir yere getirebilir ama uzun vadede onu uçuruma götürür. Uzun vadeli düşünün. Kısır tartışmalardan, başkaları üzerinden politika geliştirmekten, popülist davranışlardan uzak durun”.

Adalet ve dürüstlükten şaşmamalıyız

Şehirlerin belediye başkanlarına emanet edildiğini ve bu emanete sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bizler halk adına halkın kaynaklarını ve yetkilerini kullanıyoruz. Bu anlamda hepimiz emanetçiyiz. Kaynakların ve yetkilerin halkımıza ait olduğunu unutmamalıyız. Emanetin sahiplerine her zaman hesap verebilmeliyiz. Şehirler bize emanettir, bu emanetin de sorumluluğu büyüktür. Emanete sahip çıkacağız. Şehirlerin bizim üzerimizde hakları vardır. Buna göre adaletten ve dürüstlükten şaşmadan yolumuza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.