SASKİ'de e-fatura Dönemi Başlıyor

Dijital evrak
Abone biriminde fotokopi devrini kapattıklarını söyleyen Rüstem Keleş, “Abonelik için gereken evraklar scanner ile taranarak abone dosyalarına ekleniyor. Abonelerden evrakların fotokopisi istenmiyor. Taranmış evrak dijital olarak saklanıyor. Tüm işlemlerde de aynı evrak istenmeden dosyadan temin ediliyor. Bu uygulama sayesinde kâğıtta önemli bir tasarruf elde ediliyor” şeklinde konuştu.

e-abone uygulaması
Hayata geçirilen diğer çok önemli bir uygulamanın da e-abone uygulaması olduğunu kaydeden Rüstem Keleş, “SASKİ tarafından yürütülen e-abone hizmetleriyle vatandaşlarımız evraklarını dijital olarak abone@sakarya-saski.gov.tr adresine irtibat bilgileriyle beraber göndererek abone olabiliyorlar. Devir aboneleri için T.C kimlik numaraları ve abone numarası, şantiye aboneleri de T.C. kimlik numarası, yapı ruhsatı veya bülten no ile başvurarak ön abone olabiliyorlar. Ön aboneliğin ardından 2 hafta içerisinde abone biriminden sözleşme basımı ve depozito bedeli yatırılarak işlem tamamlanıyor” dedi.

e-fatura dönemi
Son olarak kâğıt israfını önlemek ve doğayı korumak için e-fatura uygulamasını başlattıklarını ifade eden Rüstem Keleş, “www.sakarya-saski.gov.tr adresinden veya irtibat bürolarından başvuru yapan abonelerin su faturaları mail adreslerine fatura formatında gönderme hizmetine başladık. Yeni başladığımız bu uygulama ile kısa bir süre içerisinde isteyen abonelerimize sadece e-fatura gönderilecek. Bu uygulamayla da doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.