SASKİ Sakarya'yı Geleceğe Hazırlıyor

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte SASKİ’nin yapımı devam etmekte olan yatırımlarını inceledi. İlk olarak Hızırilyas Tepesi’nde yapılan Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunan Milletvekili Üstün, “Bir yandan Büyükşehir Belediyemiz bir yandan SASKİ Genel Müdürlüğümüz çok önemli yatırımları hayata geçiriyor. Hızıorilyas Tepesi’nde inşaatı devam eden Arıtma Tesisi şu an kullanılan Maltepe Arıtma Tesisi’nin üç katı büyüklüğünde kapasiteye sahip. Adapazarı Hızırilyas Tepesi, Sapanca, Hendek, Arifiye ve Karapürçek ilçelerinde olmak üzere toplam altı adet Arıtma Tesisi inşa ediliyor. Toplam 27 milyon TL maliyeti olan bu yatırım sayesinde hemşerilerimiz birinci sınıf içme suyunu çeşmelerinden çok daha uzun yıllar içebilecek” dedi.

 

Cazibe merkezi Yazlık
Hızırilyas Arıtma Tesisleri’nin ardından Yazlık’ta devam eden altyapı yatırımlarını inceleyen Milletvekili Üstün, “SASKİ tarafından Yazlık’ta toplamda 40 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşeniyor. Bu yatırımın maliyeti 13 milyon TL. Modern anlamda kanalizasyon altyapısı olmayan Yazlık, bu yatırımla birlikte şehrimizin cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Hemen yanı başında akan Çark Deresi bu yatırımla birlikte kirlenmeden çok daha temiz bir şekilde akacak. Çevre, çok dikkatli olmamız gereken bir konu. Bu nedenle topraklarımızı, suyumuzu havamızı bir bütün olarak korumamız lazım. SASKİ, gerçekleştirdiği yatırımlarla gelecek nesillere en sağlıklı çevreyi bırakmanın gayretinde. Bu gayretlerinden dolayı kendilerine milletim adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yenikent’in geleceğini planlıyoruz
Yazlık Kanalizasyon çalışmasının ardından Yenikent İçmesuyu Projesi çalışmalarını da inceleyen Üstün, “Yenikent Bölgesi’ne dönemin iktidarı tarafından yapılan hatlar bugün yetersiz kalıyor. Biz ise bugün gerçekleştirdiğimiz 17 milyon TL’lik yatırımla Yenikent Bölgesi’nin 50 yıl sonrasını planlıyoruz. Bilindiği üzere Büyükşehir Belediyemiz Kaynarca ile bir protokol imzaladı. Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde olmamasına rağmen Kaynarca ilçemizin de içme suyu problemleri SASKİ tarafından çözüme kavuşturulacak. Yenikent İçme suyu Projesi’nin devamında Sapanca Gölü’nün suyu Kaynarca İlçesine ulaştırılacak” şeklinde konuştu.

 

Nehir akacak, Sakaryalılar kazanacak
Son olarak Sakarya Nehri üzerinde yapımı devam eden Hidroelektrik Santrali’nin inşaatını gezen Üstün, “Hidroelektrik Santralimizin yapımı hızla devam ediyor. Santralimizi her geldiğimde daha da büyümüş bir şekilde görmek beni mutlu ediyor. Bundan önce Bakanlıklar baraj yaparken, bugün Su ve Kanalizasyon İdaremiz baraj inşa ediyor. 40 milyon TL yatırımla hayata geçirilen bu proje sayesinde Türkiye’de ilk defa bir belediye kendi enerjini üretmiş olacak. Önceleri Sakarya Nehri akar biz bakardık. Artık bu projeler sayesinde Sakarya akacak, Sakaryalılar kazanacak” dedi.