Büyükşehir Belediyesi Bulvar SAMEK’te eğitimler devam ediyor. Filografi eğitmeni Leyla Akıncı, “Filografi öğretirken sadece el becerisi değil, katılımcıların boş zamanlarını değerlendirdiği, sosyal yaşamlarına katkı sağladıkları çok güzel bir ortam oluşuyor. Kursiyerlerimiz sanatla uğraşmaktan mutluluk duyuyor” derken; Piyano eğitmeni Mehmet Akif Ersoy, “Piyano emek isteyen bir enstrümandır. Her zaman piyano ile pratik yaparak hafızamızda yer edindirmeliyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bulvar SAMEK’te dersler devam ediyor. Keman, Piyano ve Filografi dersinde öğrenciler, müziğin ve el sanatlarının en güzel örneklerini ortaya koyuyor.

Unutulmaması gereken sanat
Filografi dersi eğitmeni Leyla Akıncı, “Tahta bir zemin üstüne çakılmış çivilerin arasından geçirdiğimiz ipliklerle, örgü ve dolgu tekniklerini kullandığımız güzel bir sanat ortaya çıkarıyoruz. Bu vesileyle öğrencilerimiz filografi’yi öğrendikten sonra yaptıkları ürünlerisatıp evlerine katkı sağlıyorlar. Ben de 7 yıldır SAMEK’te insanlara filografinin önemini ve unutulmaması gereken bir sanat olduğunu aşılıyorum. Filografi öğretirken sadece el becerisi değil, katılımcıların boş zamanlarını değerlendirmeleri için ve sosyal yaşamlarını geliştirebilmeleri için çok güzel bir ortam oluşuyor. Bu yüzden dersimize çok yoğun bir ilgi var. İnsanlar filografi dersini öğrenmek istiyorlar ve sanatla uğraşmak onlara mutluluk veriyor” ifadelerine yer verdi.

Piyano emek ister
Piyano dersi eğitmeni Mehmet Akif Ersoy, “En başta temel piyona eğitiminden başlıyoruz. Öğrencilerime piyanodaki tuşları ve notaları öğreterek parmaklarının tuş takımına alışmasını amaçlıyorum. İlerleyen zamanlarda kolay öğrenebilecekleri müzikler ile piyano çalmaya başlıyoruz. Piyano kursuna gelen öğrencilerimizin özgüvenleri artıyor ve katıldıkları ortamlar arasında kendilerini daha rahat ön plana çıkartabiliyorlar. Bazı öğrencilerimizin hedefleri daha büyük. Geleceklerini daha güzel hazırlamak için güzel sanatlar ve konservatuar okumak istiyorlar. Bende 6 yıldır SAMEK’te öğrencilere piyano dersi vererek hedeflerine ulaşmalarına yardım ediyorum. Piyano emek isteyen ve nankör bir enstrümandır. Her zaman piyano ile pratik yaparak hafızamızda yer edindirmeliyiz” sözlerine yer verdi.

Hayalleri kemanla buluşuyor
Keman dersi eğitmeni Mustafa Beyazçiçek, “Keman dersine gelen öğrencilerimiz sıfırdan başladığı için teknik eğitimler ile derse başlıyoruz. Öğrencilerimin hayallerini gerçekleştirebilmelerinden geçen yol keman tutmaktan ve kemanla çalabilecekleri şarkılardan geçmektedir. Bende 15 yıldır insanlara Keman çalmayı öğreterek hayallerini gerçekleştirmelerini sağlıyorum. Buraya gelen her insanın ayrı ayrı hayalleri var, kimisi bir tane şarkıyı çalabilmek için kimisi de akademik anlamda ilerleyebilmek için kursumuza geliyorlar. Bizde gelen herkese istediği doğrultuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizleri insanlarla buluşturmaya imkân sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.