Büyükşehir Belediyesi SAMEK’lerde dersler devam ediyor. Resim dersi eğitimi veren Erdem Özgür, “Derslerimize gelen öğrencilerin dönem sonuna kadar kalmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü öğretmekte olduğumuz sanat, onlara sabretmeyi öğretiyor. Yağlı boya resimleri özellikle sabır gerektiriyor, sabır konusunda pişiyorlar ve ortaya güzel ürünler çıktığı zaman kendilerine olan güvenleri de artıyor. Güvenleri artıkça üretken bir hale geliyorlar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Merkez SAMEK’te dersler devam ediyor. Resim dersine katılan öğrenciler bir sanat öğrenmenin yanı sıra kendilerini sanatla geliştirmenin ayrıcalığını yaşıyor.

Sabır konusunda pişiyorlar
Resim dersi öğretmeni Erdem Özgür, “18 yaşından 70 yaşına kadar öğrencilerimiz var. Vatandaşlarımızın resim kurslarımıza talebi çok fazla. Sakaryalı halkımızın resim kursuna karşı ayrı bir ilgisi var, güzel işler üretiyorlar ve ilgileri kesilmiyor. Derslerimize gelen öğrencilerin dönem sonuna kadar kalmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü öğretmekte olduğumuz sanat, onlara sabretmeyi öğretiyor. Yağlı boya resimleri özellikle sabır gerektiriyor, sabır konusunda pişiyorlar ve ortaya güzel ürünler çıktığı zaman kendilerine olan güvenleri de artıyor. Güvenleri artıkça üretken bir hale geliyorlar. Boş zamanlarını güzel ve kaliteli bir şekilde değerlendirmiş oluyorlar” sözlerini söyledi.

Yöntem ve teknikler öğretiliyor
Konuşmasına devam eden Özgür, “Resim sanatı insanların duygularını ve düşüncelerini konuşmadan aktarabilecekleri sanatlardan bir tanesidir. Öğrenciler resim yapabilmeleri için bir altyapı gerekmiyor çünkü resim geliştirilebilir sanat dalıdır. Altyapısı olan öğrenciler için farklı görseller seçip ona göre bir yönlendirme yapıyoruz. Yeni başlamış olsalar da bizim için önemli değil, biz zaten yöntem ve teknikleri onlara öğrettiğimiz için yavaş yavaş gelişiyorlar. Dönemin sonunda kendilerinin ve toplumun beğeneceği eserler ortaya çıkarıyorlar” ifadelerine yer verdi.