SAMEK'te Ders Zili Çaldı

SAMEK kurslarını çok seviyoruz

İbrahim Aktürk’ün ardından bütün kursiyerler adına, ebru kursu öğrencisi, Emekli Öğretmen Nazan Devay bir konuşma yaptı. Kursları çok sevdiklerini belirten Nazan Devay, “Ben emekli tarih öğretmeniyim. 2001 yılında emekli olduktan sonra SAMEK kurslarıyla tanıştım. İlk olarak ebru kursuna gittim ve daha sonra çeşitli kurslara devam ettim. Biz bu kurslarda hep ürettik, hep bir şeyler yaptık. Sosyal olduk, yaşamdan zevk almayı öğrendik, paylaşmanın güzelliğini yaşadık, dostluklar kurduk, arkadaşlıklar kurduk. Kurslarda günlerimiz çok daha güzel geçiyor. Her yaştan, her eğitim düzeyinden insanlar bu kurslarda adeta kenetleniyorlar. SAMEK kursları, huzurlu Sakarya’nın oluşmasına büyük katkı sağlamaktadır. Kısaca söylemem gerekirse biz bu kursları çok seviyoruz. Bize bu imkanı sağlayan başta başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

12 merkezde 4500 kişi eğitim görecek

Nazan Devay’ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da bir konuşma yaptı. Başkan Toçoğlu konuşmasında önemli mesajlar verdi. İlk olarak kurslar hakkında bilgiler veren Başkan Zeki Toçloğlu, “Bugün, eğitim ve öğretimin sadece okul sıralarıyla sınırlı kalmaması görüşünden hareketle, her yaştan insanın hizmetine sunduğumuz SAMEK kurslarımızın yeni sezonunu açmanın heyecanını yaşıyoruz. 2004 yılında, 2 kurs merkezinde 3 branşta ve toplam 300 kursiyere hizmet sunan Mahalle Eğitim Merkezleri, sizlerin yoğun ilgisiyle büyük bir atılım yapmış, bugün kurs merkezlerimizin sayısı 12’ye, eğitim verilen branş sayımız 40’a, kursiyer sayımız ise 4 bin 500'e yükselmiştir. Bugüne kadar 14 bin 700 hemşerimizi SAMEK kurslarında ağırlamanın, birikimlerine katkı yapmanın, az da olsa hayatlarına anlam katmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Katılanların hayatına anlam katıyor

SAMEK’in işlevlerine de değinen Başkan Toçoğlu, “Belediye olarak bizler, SAMEK aracılığıyla yaptığımız hizmetlerin çok anlamlı ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Özellikle hanım kardeşlerimizin ve genç kızlarımızın farklı sorunlarla ve türlü zorluklarla karşı karşıya olduklarını biliyoruz. Kadınlarımızın ve çeşitli nedenlerden dolayı eğitimini devam ettirememiş genç kızlarımızın, sosyal hayata daha aktif olarak katılmaları ve yeni beceriler elde etmeleri için, SAMEK Kursları’na büyük önem veriyoruz. Bu kursları, kadınlarımızın, gençlerimizin yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için bir fırsat olarak görüyoruz. Biz biliyoruz ki, yaşı ne olursa olsun SAMEK kursları sayesinde hayatı değişen birçok kardeşimiz oldu. İnşallah bu kurslar sizlerin de hayatına bir anlam katacaktır. Ve bir nebze de olsa sizlerin hayatına bir anlam katabilmek bizler için büyük bir bahtiyarlık olacaktır” dedi.

 

Televizyonlara hapsolmayalım

SAMEK kurslarına desteklerinin artarak devam edeceğini de belirten Başkan Toçoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimizin yeteneklerini keşfedebilecekleri ve bu yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamları sağlayacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim gönlümüz, halkımızın televizyon bombardımanı karşısında etkisizleşmesine, sıradanlaşmasına ve edilgenleşmesine razı gelmez. Milletimizin, dedikodu programları, evlilik yarışmaları ve diziler üçgenine sıkışıp kalmasına seyirci kalamayız. Az önce de bahsettiğim gibi, bizler bir yandan rutin belediyecilik hizmetlerimizi yerine getirirken diğer yandan da halkımızın yaşam standardını yükseltmenin gayreti içinde olacağız. İşte bu yüzden genç yaşlı, kadın erkek demeden, hemşerilerimizin evlerinden çıkıp, SAMEK kurslarına gelerek bağlama, gitar, ahşap boyama, ebru, hat, İngilizce, Arapça, öğrenmesini önemsiyoruz”.

 

Zenginliklerimizi unutturmaya çalışıyorlar

“Birileri bizlere şiirin, romanın, müziğin, sinemanın, tarihin, felsefenin, kültürün, sanatın devre dışı bırakıldığı bir hayat empoze etmeye çalışıyor. Sahip olduğumuz zenginlikleri unutturmaya; Medeniyetimizle, geleneğimizle bağımızı keserek bizi kişiliksizleştirme çabalarına karşı her zaman dikkatli ve sorumlu olmak zorundayız. Bu yoğun bombardıman karşısında kendimizi korumalıyız. Kültürümüze, geleneğimize, sanatımıza sahip çıkarak, varoluşumuzun bir gereği olarak kendimizi asla akıntıya kaptırmamalıyız. Biz köklü bir medeniyetin mensupları olarak bizi biz yapan değerleri unutmadan, çağdaş dünyanın bize sunduğu imkânları da değerlendirerek kendimizi geliştirmek durumundayız. Eğer biz kendimize sahip çıkamazsak o zaman ne kentimize ne de ülkemize sahip çıkabiliriz”.

 

Sanat galerisi ve kongre merkezi kazandıracağız

“Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hem kendimize hem de kentimize sahip çıkmak adına ne gerekiyorsa onu yapacağız. Özellikle şehrin başka noktalarında da SAMEK Kursları açarak, halkımıza hizmet sunmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki 3 yılda, SAMEK kursiyer kapasitesini 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Allah nasip ederse, yeni eğitim merkezleri, yeni branşlar ve yeni uzmanlarla birlikte SAMEK’i Sakarya’nın en büyük sosyal eğitim merkezi yapmak için çalışacağız. Geçen yıl başlattığımız Büyükşehir Akademi çalışmamızı her yıl geliştirerek sürdüreceğiz. Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz kültür ve sanat programlarına asla ara vermeyeceğiz. İnşallah görev süremiz içinde Sakarya’ya bir sanat galerisi ve kongre merkezi de kazandıracağız. Sakarya sizlerin desteğiyle Anadolu’nun kültür başkenti olma yolunda hızla ilerliyor”.