Büyükşehir Belediyesi Geyve SAMEK’te dersler devam ediyor. Giyim kursu eğitmeni Ayşe Yüksel, “Derslerimizin içeriğini giyim üzerine bir sanat gerçekleştirme olarak ifade edebilirim. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere dikiş yapıyoruz. Kursiyerlerimiz hem kendilerine hem de ailelerine katkı sağlayabilir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (SAMEK) eğitimler devam ediyor. Geyve SAMEK’te yer alan Giyim Kursu’na katılan kursiyerler ders kapsamında yeteneklerini keşfediyor, rengarenk ürünler ortaya çıkarıyor.

Bütçeye katkı
Giyim Kursu Eğitmeni Ayşe Yüksel, “Derslerimizin içeriğini giyim üzerine bir sanat gerçekleştirme olarak ifade edebilirim. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere dikiş yapıyoruz. Kurslarımıza katılan hanımlarımız genelde aile bütçelerine de bu kurs vesilesiyle katkı sağlıyorlar. Derslerimizde önce kalıp çıkarmadan başlayarak; etek, bluz gibi birçok şeyi dikmeyi öğretiyoruz. Zamanla kursiyerlerimizin bu işi düzgün ve bilir bir şekilde yapacaklarına inanıyorum.  Kursiyerlerimiz bu mesleği ne kadar ciddiye alırlarsa hem kendilerine hem de ailelerine katkı sağlayabilirler” diye konuştu.

Evimde çalışmalara devam ediyorum
Kursiyer Sinem Sıvacı, “Ablam SAMEK kurslarına katılıyordu. Bana da anlattı bende SAMEK’e gelmeye karar verdim. Hocamızın da sayesinde bu ders çok verimli geçiyor. Kurs başladığından beri aralıksız derslere devam ediyorum. SAMEK’ten çok memnunum. Kursa gelmeden önce giyim hakkında hiçbir şey bilmiyordum ama artık her şeyi öğrendiğimi söyleyebilirim. Burada herkes uyum içinde. Birbirimize çok güzel bir ortam sağladık. Kendime bir makine aldım ve evde kendimde bu işe devam ediyorum” ifadelerini kullandı.