SAMEK kağıt telkari kursu öğrencilerinden Ümmühan Özdemir, “SAMEK’i terapi merkezi olarak görüyoruz. Arkadaşlarımız ve hocalarımızla kültürel ve güncel konularda da fikir alışverişi yaparak kendimizi her konuda geliştiriyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren SAMEK’te eğitimler devam ediyor. Sakarya’da yaygın eğitimin markası haline gelen SAMEK’te beceriler sanatla buluşuyor. 60 branşta açılan ücretsiz kurslardan 6 bin Sakaryalı faydalanıyor.

Kağıdı sanatla buluşturuyoruz
16 merkezde eğitim veren SAMEK’lerde el işi sanatlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Serdivan SAMEK’te kağıt telkari eğitim alan Ümmühan Özdemir, “SAMEK, her kesimden insanların olduğu ve belediyemizin bizlere en güzel şekilde ulaşmış olduğu yerdir. Arkadaşlarımız ve hocalarımızla kültürel ve güncel konularda da fikir alışverişi yaparak kendimizi her konuda geliştiriyoruz. Kâğıtları en iyi şekilde değerlendirerek takı, tepsi, magnet, kitap ayracı gibi eserler de ortaya çıkarıyoruz. SAMEK’i terapi merkezi olarak görüyoruz. Bizlere bu imkânları sundukları için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz ”diye konuştu.