Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda kayıtların başladığını belirten Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bilgin, “Bu dönemde açtığımız 60 branşta yaklaşık 7 bin vatandaşımıza hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren SAMEK’lerde yeni öğretim dönemi kayıtları başladı. Bu dönem içerisinde açılan 60 branş için 26 Eylül Cuma gününe kadar kayıt almaya devam edeceklerini ifade eden Yaygın Eğitim Şube Müdürü Fuat Bilgin, “Yeni öğretim dönemi kayıtlarımız başladı. Hemşerilerimizin kurslarımıza ilgisi bizleri memnun ediyor. Belediyemiz internet sitesi www.sakarya.bel.tr üzerinde alınan ön kayıtların ardından vatandaşlarımız mesai saatleri içerisinde, nüfus cüzdanı ve öğrenim belgesi fotokopilerini başvuru yaptırdıkları kurs merkezine teslim ederek kesin kayıtlarını yaptırıyor. Yedek kayıt yaptıran vatandaşlarımız ise 29 Eylül Pazartesi ve 30 Eylül Salı günü, nüfus cüzdanı ve öğrenim belgesi fotokopileri ile kurs merkezlerine gelerek, boş kalan kontenjanlara kayıt yaptırabilecek” diye konuştu.

Dönem 1 Ekim’de başlıyor
Yeni dönemde 10 yeni branşla öğretime başlayacaklarını da açıklamalarına ekleyen Bilgin, “Bugüne kadar yaklaşık 35 bin vatandaşımız SAMEK hizmetlerinden yararlandı. İnşallah bu sayı her yıl daha da artacak. Yeni dönemimizde 10 yeni branş açtık. 16 Merkezimizde, 60 branşta eğitim vereceğiz. Bu yıl 7 bin hemşerimizin SAMEK hizmetlerinden faydalanmasını hedefliyoruz. Geleneksel sanatlar, güzel sanatlar, el sanatları, müzik, dil ve bilgisayar eğitimlerini içeren, 1 Ekim Çarşamba günü başlayacak yeni dönemimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.