SAMEK Kayıtları Başladı

Korucuk’ta SAMEK açılıyor
İbrahim Aktürk, bu yıl Korucuk bölgesinde yeni bir kurs merkezi açılacağının müjdesini de verdi. Aktürk, “Gösterilen ilgi karşında yeni kurs merkezleri açıyoruz. Bu yıl Korucuk’ta yeni yerleşim merkezinin tümüne hitap edecek kapasite bir kurs merkezi açacağız. Yeni açacağımız SAMEK merkezinin Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kalifiye elemanlar yetişiyor
SAMEK kurslarında mesleki bilgi ve becerilerini geliştiren kişilerin daha kolay iş bulabildiklerini de belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “SAMEK’te Türk-İslam sanatları, güzel sanatlar eğitimleri, çağın gereklerinden olan bilgisayar ve dil eğitimleri, müzik ve dans eğitimleri, sosyal ve kültürel eğitimler olduğu gibi mesleki anlamda da teknik kurslarda veriyoruz. Bu kurslarda eğitim alan gençlerimiz iş konusunda avantaj sağlıyorlar. Aldıkları eğitimlerle kendi dallarında kalifiye duruma gelen kursiyerlerimiz iş bulmada zorlanmıyorlar” dedi.

 

10 ayrı merkezde 40 branş
2010-2011 dönemimde SAMEK’te Ebru, Hat, Tezhip, Çini Seramik, Minyatür, Ahşap Boyama, Temel Giyim, Hazır Giyim, El Nakışı, Makine Nakışı, Mefruşat, Kurdele Nakışı, Brezilya Nakışı, Takı Tasarımı, Kırkyama, Stilistlik, Ev Aksesuarları, Güzel Konuşma ve Diksiyon,  Resim, Karakalem, Karikatür, Fotoğraf,  Bağlama, Gitar, Ney, Türk Sanat Müziği Korosu, Halk Oyunları, Bilgisayar İşletmenliği, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Almanca gibi dallarda eğitim verilecek.

Kurs kayıtları Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı binasında ve SAMEK merkezlerinde devam ediyor.

 

sebvideo--Turkey.mp4-400-656-sebvideo
 
vimeo da böyle
sebvimeo--16614414-400-300-sebvimeo
 
daily motion da böyle
sebdaily--x8yd1z-500-400-sebdaily