Sakarya'nın Geleceği Bu Planda

Her ayrıntı düşünülerek dengeli bir plan
Nazım İmar Planı’nın bütünlüğüne dikkat çeken Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin hızla gelişirken bütünlük içerisinde bağlayıcı bir plana ihtiyacı vardı. Bunu göz ardı edemezdik. Sorunları hasıraltı etmeden çözümden yana olduk ve bu plan ortaya çıktı. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte şehrimizin ihtiyacı olan Nazım İmar Planı ile ilgili gayretli çalışmalar ortaya koyduk. İlçelerimizin düşüncelerini aldık, ne tür yatırımlar yapılması gerektiği ile ilgili toplantılar gerçekleştirdik. Sorunları dinleyip, her ayrıntıyı ve dengeleri düşünerek bir çalışma gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

4 Şubat’a kadar askıda
Nazım İmar Planı’nın 4 Şubat’a kadar askıda kalacağını belirten Başkan Toçoğlu planın daha sonra kesinleşerek yürürlüğe gireceğini belirtti. Başkan Zeki Toçoğlu, “Nazım İmar Planı ile şehrimizin dört bir yanında yapılacak yatırımlarla ilgili öngörülerde bulunuldu. Bir yandan Nazım İmar Planı’nı tasarlarken diğer yandan ulaşım geleceğimizi ortaya koyacak Ulaşım Master Planı’nı hazırlıyoruz. Ulaşım Master Planı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah yakında o planımız da netleşecek” diye konuştu.

Şehrimizin geleceğini hazırlıyoruz
Nazım İmar Planı ile ilgili bilgiler de veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Nazım İmar Planı’nda gelecek perspektifi ile çalışma yaptık. Şehrimizde sanayi nereye kurulacak, turizm yatırımları hangi alanlarda yapılacak bunlar planımızda yer alıyor. Planımızda öngördüğümüz ve sunulan detayları da ileride kamuoyu ile paylaşacağız. Nazım İmar Planı’nın hazırlanma aşamasında emeği geçen İlçe Belediye Başkanlarımıza, imar personelimize, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. 2013 yılı inşallah Sakarya’mız için güzel bir yıl olacak. Hayata geçirdiğimiz birçok projenin birbiri ardına açılışlarını gerçekleştirecek, vakit kaybetmeden yeni yatırımlara imza atacağız. 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Sakarya’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı için tıklayınız