Büyükşehir Belediyesi şehir tanıtım gezilerine devam ediyor. 15. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından şehrimize gelen akademisyenler şehrin kuzey bölgelerini ziyaret ettiler.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen şehir tanıtım gezileri devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 15. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu programı için şehrimize gelen akademisyenlere yönelik gezi düzenlendi. Şehrin Kuzey bölgesindeki Karasu Yeni Mahalle’yi ziyaret eden akademisyenler burada Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarından İpsiz Recep hakkında detaylı bilgileri edindiler. Gezinin son durağı ise Türkiye’nin en büyük tek parça halindeki longozu olan doğa harikası Acarlar Longozu Tabiat Parkı oldu. Bölgenin ekosistemi ve koruma çalışmaları hakkında bilgiler edinen akademisyenler, gezi süresince sık sık hatıra fotoğrafı çekildiler.