Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planı’nı çıkarıyor. Yeni projenin hazırlanması için saha çalışmalarına başlandı. Şehrin dört bir yanında yapılan ankette vatandaş görüşleri alınıyor ve 25 farklı noktada vatandaşın bisiklete olan bakışı analiz ediliyor. Veriler, Sakaryalıların bisiklet konusundaki beklentilerini ve isteklerini ortaya koyarak projeye ışık tutacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, “Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planı” için saha çalışmalarına başladı. Eylül ayına kadar tamamlanacak plan ile Sakarya’nın ‘Bisiklet Şehri’ unvanı pekiştirilecek, bisiklet kullanımını etkileyen faktörler plan kapsamında yapılacak anket ve analizlerle ortaya çıkarılacak. Ayrıca Sakaryalıların bisiklet kullanımı, bisiklet dostu projeler ve bisiklete olan ilgi noktasında önemli verilerin toplandığı analiz odaklı çalışmanın ana planın sağlıklı bir şekilde çıkarılmasına büyük katkı sunması bekleniyor.

Anket çalışması başladı
Plan kapsamında vatandaş görüşlerinin alındığı anket çalışması https://imajarastirma.com/skrb/skrblogn.htm adresinde başladı. 14 yaş ve üzerinin dolduracağı ankette mevcut bisiklet yolları, yeni bisiklet yolu güzergâhları, sosyo-ekonomik veriler, bisiklet kullanım amaçları, SAKBİS kullanım ve memnuniyeti ile potansiyel bisiklet kullanıcıları ile ilgili sorular yanıt buluyor. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket eden Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Bisikletli Ulaşım Ana Planı için de vatandaşların görüşlerini önemsiyor.

25 farklı noktada bisiklet sayımı
Ayrıca bisiklet kullanımının yoğun olduğu noktalarda bisiklet sayımı ve bisiklet kullanıcıları ile yapılan yüz yüze görüşmelerle tüm veriler toplanıyor. Bisiklet kullanıcılarının yoğun olarak kullandığı 25 farklı noktada bisiklet sayımları gerçekleştirilirken, aynı zamanda bu noktalarda anket çalışmaları da yapılıyor. Bilgisayar ortamında başlatılan anket çalışması ve sahada yapılan tüm araştırmalar bisikletli ulaşım planı için veri oluşturuyor. Sakarya’nın bisiklete profesyonel yaklaşımı, gelecek vizyonu ile hareket etmesi ise bisiklet otoriteleri tarafından dikkatle takip edilmesinin yanı sıra takdir topluyor.